Målkonflikter truer bærekraft i matsystemet

Foto: © Ilja C. Hendel for NHO Mat og Drikke
NHO Mat og Drikke ber Matsystemutvalget om å balansere bærekraftsmålene, se verdikjeden i sammenheng og legge til rette for samarbeid og innovasjon.
Foto: © Ilja C. Hendel for NHO Mat og Drikke
NHO Mat og Drikke ber Matsystemutvalget om å balansere bærekraftsmålene, se verdikjeden i sammenheng og legge til rette for samarbeid og innovasjon.
NHO Mat og Drikke peker i sitt høringsinnspill til Matsystemutvalget på at en rekke samfunnsmål står i konflikt med hverandre. Dette skaper usikkerhet, svekker samlet måloppnåelse og reduserer investeringsviljen i næringsmiddelindustrien – på et tidspunkt hvor matberedskap og bærekraft er viktigere enn noen gang.
- Den norske mat- og drikkenæringen er teknologiintensiv og i verdenstoppen på flere områder, men utfordres av at ulike politiske målsetninger trekker i ulik retning. Nettopp derfor er tydelige prioriteringer og forutsigbare rammer avgjørende – uten det risikerer vi at målkonfliktene undergraver både beredskap og bærekraft. Politikken må se helheten og samtidig legge til rette for løsninger som virker, sier Terje Sletnes, direktør for analyse og politikk i NHO Mat og Drikke.
NHO Mat og Drikkes høringsinnspill til Matsystemutvalget finner du i sin helhet her
Du finner mer informasjon om Matsystemutvalget og hvilke spørsmål de ønsket innspill på her
Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?