Medlemspraten: HOFF SA

Portrettfoto av Flønes

Administrerende direktør hos HOFF SA, Ingeborg Flønes. Foto: Vegar Strand.

Ingeborg Flønes, administrerende direktør hos HOFF SA, er opptatt av poteter. Og det er kanskje ikke så rart når potet er den viktigste råvaren i alt de lager hos HOFF. Faktisk mottar HOFF ca 1/3 av all poteten som produseres i Norge.

- HOFF SA er et samvirke som har mer enn 175 års historie. I 2019 omsatte vi for 566,4 millioner. Samvirket består av 520 andelseiere, hvorav 218 er aktive potetprodusenter, sier Ingeborg. Våre 153 dyktige medarbeidere jobber på fabrikker på Jæren, Gjøvik, Brumunddal og Inderøya.

Vegetarproduktene til HOFF - HOFF Liv Laga - produseres i Norge av grønnsaker, er uten soya og har vunnet flere smakspriser. Foto: Vegar Strand.

Vi selger produkter til både dagligvaremarkedet, storhusholdningsmarkedet og ingredienser til industriprodukter. HOFF har en bred produktportefølje og vi lager alt fra pommes frites, vegetarprodukter, potetmos, potetmel til potetsprit og glykose. Merkevaren HOFF og HOFF Opphøgde Potteter er godt kjent blant forbrukerne.

- Det er særlig tre ting som er viktig for oss for å kunne drive med det vi gjør, sier Ingeborg, og trekker frem kunder, gode potetavlinger og riktige rammebetingelser. – Vi jobber hver dag for å tilby gode produkter til en konkurransedyktig pris. For å få dette til, er vi opptatt av at rammebetingelsene er på plass både for potetprodusentene og oss som industri. Blant annet er tollbarrierene på import av potetprodukter helt nødvendig for at vi skal kunne ha potetproduksjon i Norge. Vi ønsker å være en attraktiv arbeidsplass. Derfor jobber vi systematisk med forbedring og utvikler kompetansen hos våre medarbeidere i takt med endringene som skjer, sier hun.

Korona, digitalisering og været

Vi kommer ikke unna at korona-utbruddet også opptar Ingeborg og HOFF en god del. – Vi følger hele tiden med på situasjonen som vil påvirke både HOFF som bedrift, oss som forbrukere og serveringsmarkedet fremover, sier hun.

Likevel er også digitalisering høyt oppe på listen over saker som det jobbes med hos HOFF om dagen. – Vi jobber med å bli flinkere til å utvikle mulighetene som ligger i digitalisering gjennom hele verdikjeden, sier Ingeborg.

- Været – alle snakker om været. Men for oss som driver med poteter, er været ekstra viktig. Nå ønsker vi oss akkurat passe med sol og passe med regn, slik at potetene gror og trives og kommer opp av jorda til riktig tid. Vi har lagt bak oss to krevende potetsesonger; 2018 med tørke og 2019 med regn og kaldt vær både ved setting og opptaking av potetene. Vi krysser fingrene for at 2020 blir et godt potetår!, sier Ingeborg.

Roser statsministeren

- Hadde jeg fått 15 minutter med statsministeren, hadde jeg først og fremst benyttet anledningen til å berømme henne for hvordan hun har styrt Norge gjennom korona-situasjonen. Det er sikkert mange ting vi i ettertid vil si burde vært gjort annerledes, men gitt at dette er en situasjon som vi ikke har opplevd før, synes jeg regjeringen og helsemyndighetene har taklet krisen bra.

Så ville jeg benyttet anledningen til å fortelle henne om HOFF – blant annet at vi produserer verdens beste pommes frites – HOFF Opphøgde Potteter. Vi har en serie med vegetarprodukter – HOFF Liv Laga, som produseres i Norge av grønnsaker, uten soya, som har vunnet flere smakspriser. Det er vi stolte av, sier Ingeborg. Til slutt ville jeg ha trukket frem den norske bonden. Vi har et landbruk i verdensklasse som det er viktig å ta vare på og tilrettelegge for at vi fortsatt kan ha fremover, avslutter hun.

Viktig med tilgang på dyktige fagpersoner

HOFF SA har vært medlem i NHO Mat og Drikke og NHO siden 2012. – HOFF er en relativt liten bedrift, og derfor er det viktig for oss med tilgang på dyktige fagpersoner, sier Ingeborg. Som en del av et stort fellesskap, har vi i tillegg større påvirkningskraft enn hva vi ville hatt alene.

Besøk:

Medlemspraten

Her tar vi en prat med medlemsbedrifter for å høre hva som opptar dem. Ønsker du og din bedrift å bli intervjuet? Ta kontakt med Hege Guttormsen.

Les flere intervjuer i samme serie her.

Her finner du mer informasjon om medlemskap og medlemsfordeler i NHO Mat og Drikke.

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: