Medlemspraten: Blinde Bonde og Babe

Innhøsting av urter til te hos Blinde Bonde og Babe

Foto: Erlend B. Enger, Eidsmo fotograf.

- Hadde jeg fått 15 minutter alene med statsministeren, hadde jeg først og fremst gitt henne en god kopp te, fordi jeg tenker hun trenger en pause etter mange harde uker, sier Hanne Charlotte Heggberget som er daglig leder og Master Tea Blender hos te-produsenten Blinde Bonde og Babe As.

(Dette intervjuet fant sted i midten av mai 2020).

Blinde Bonde og Babe er en norsk te-produsent. Hanne Charlotte er Norges eneste Master Tea Blender fra ITMA, (International Tea Masters Association). Hun blander te med norske urter som enten er dyrket på gården deres i Trøndelag eller høstet vilt i Vassfjellet og Dovre. - Vårt mål er å tilby kvalitets-te som er blandet i Norge med norske råvarer - te laget fra bunnen av med kjærlighet, sier hun.

Om Blinde Bonde og Babe

Hanne Charlotte Heggberget, (babe), og Lars Marius Heggberget, (blinde bonde), driver Blinde Bonde og Babe på Gravraak gård. Gården har vært i Lars Marius’ slekt siden 1787. I 2015 ble Lars Marius helt blind. Det var da ekteparet valgte å satse på te-produksjon, og derav kommer navnet på bedriften. Te-produksjonen skjer på Gravraak Teateliér.

På spørsmålet om hva som er det viktigste for at Blinde Bonde og Babe skal få levert det de produserer, svarer Heggberget at de er svært avhengig av råvarer. - Vi er også avhengige av å ha folk til våronn og høsting på gården, samt trygge forhold for våre pakkere i korte perioder, legger hun til. I tillegg er vi helt avhengige av at våre kunder i hotell, serveringsbransjen, reiseliv og interiørbutikker holder åpent.

Har laget nettbutikk for te

Tiden siden 12. mars i år har Blinde Bonde og Babe brukt til å lage nettbutikk for te. - Nå er vi midt i våronna, og sanker inn ville urter som bjerkeskudd og granskudd. Noen av våre kunder holder åpent, og der hjelper vi til med å holde te-kurs og jobber med promotering. Som en konsekvens av smitteverntiltakene som ble iverksatt i forbindelse med korona-utbruddet, opprettet bedriften trygg levering på hentepunkter i nærområdet i Trondheim og Melhus. - Vi har vært gjennom kriser før i livet, og bruker nå tiden til å omstille oss og finne løsninger, sier Hanne Charlotte ettertenksomt.

Ekteparet Heggberget valgte å satse på te-produksjon da Lars Marius ble blind. Gården de driver på har vært i Lars Marius' slekt siden 1787. Foto: Erlend B. Enger, Eidsmo fotograf.

Dersom du fikk 15 minutter alene med statsministeren – hva ville du ha sagt til henne?

- Jeg ville ha gitt Erna en god kopp te, fordi jeg tenker hun trenger en pause etter mange harde uker og en vanskelig situasjon. - Jeg ville rost henne for at hun holder oss orientert, for tiltak som er satt i gang og for det fellesskapet som hun formidler. Så ville jeg bedt henne bevilge mer til TISK-strategien, (testing, isolering, smitteoppsporing og karantenering), så vi kan få åpnet landet og føle oss trygge til å dra ut, spise og kose oss igjen.

Har oversikt og kompetanse

Blinde Bonde og Babe har vært medlem i NHO Mat og Drikke og NHO siden juni 2018. - Som en liten bedrift er vi sårbare for raske svingninger. Derfor trenger vi NHO Mat og Drikke og NHO som kan tale vår sak. Det er betryggende for oss at NHO Mat og Drikke har oversikt og kompetanse på de områdene vi jobber innenfor, avslutter Hanne Charlotte.

Medlemspraten

Blinde Bonde og Babe er en av de første som er intervjuet i NHO Mat og Drikkes nye serie “Medlemspraten”. Her tar vi en prat med medlemsbedrifter for å høre hva som opptar dem. Ønsker du og din bedrift å bli intervjuet? Ta kontakt med Hege Guttormsen.

Les flere intervjuer i samme serie her.

Her finner du mer informasjon om medlemskap og medlemsfordeler i NHO Mat og Drikke.

  • Hege Guttormsen
  • Senior kommunikasjonsrådgiver

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: