Nytt nettkurs: Grunnkurs i HMS fra NHO

Publisert

Hender som elter en deig

NHO Nettkurs: Grunnkurs i HMS for baker- og konditorbransjen. Foto: BKLF - Jon-Are Berg Jacobsen.

Nå har Baker- og konditorbransjen anledning til å ta den lovpålagte opplæringen i HMS på 40 timer på betydelig kortere tid. NHO har utviklet et nettkurs som er bransjetilpasset og som kan gjennomføres der du er.

- Nettkurset til NHO er den mest effektive løsningen jeg har vært borti så langt. Det er bransjetilpasset som gjør det relevant. Nettløsningen gjør at du kan ta kurset i eget tempo, noe som er viktig i en travel hverdag hvor et 40 timerskurs kan bli vanskelig å gjennomføre, sier Per Christian Samson som er produktsjef i W. B. Samson. Foto: W. B. Samson.

Arbeidsmiljøloven bestemmer at verneombud (VO) og AMU-medlemmer skal ha den opplæring som er nødvendig for å utføre vervet sitt på en forsvarlig måte. Lovens forskrift (Forskrift om organisering, ledelse og medvirkning, § 3-19) bestemmer at VO og medlemmer av AMU skal ha en opplæring som tilsvarer 40 timer.

Et samarbeid mellom partene i arbeidslivet

NNN, NHO Mat og Drikke og BKLF, har inngått en avtale som innebærer at elektronisk HMS-opplæring er tilstrekkelig i henhold til lovens krav. Kurset tar ca. 15-20 timer. På denne måten  spares bedriften for både tid og penger. Kursdeltagerne kan ta opplæringen når og hvor de vil. 

Kurset kan også benyttes av arbeidsgivere og ledere som vil oppfylle lovens krav til HMS-opplæring for arbeidsgivere, jfr. Arbeidsmiljøloven § 3-5.

- Vi anbefaler at opplæringen tas i flere bolker. På den måten vil man kunne tilpasse tidspunktet til bedriftens arbeidstid og produksjon. Nå behøver ikke VO eller AMU medlemmene å sitte på "skolebenken" en uke, og bedriften vil spare reise- og oppholdsutgifter, sier Anne Brit Slettebø som er advokat i NHO Mat og Drikke. 

Nina Triber Munthe hos Nordstrand Conditori AS har også gjennomført kurset og er veldig fornøyd.

- Jeg er strålende fornøyd med kurset, sier hun. Dette var en super måte å få opplæring i en hektisk hverdag. Det var fint å kunne jobbe med kurset når det passet meg, både tidsmessig på dagen, antall timer av gangen og så videre. Samtidig hadde  jeg muligheten til å være tilgjengelig på kontoret hvis det skulle bli akutt behov. Innholdet var lettfattelig og tydelig, med gode henvisninger til lovverket. Veldig bra at man også kunne hente ut noen skjemaer under «ressurser». Videoene som er puttet inn i kurset gjør det variert og mer engasjerende, mener Triber Munthe.

Kan virksomheter uten tariffavtale benytte kurset?

I de tilfellene der en virksomhet ikke har tariffavtale, må partene lokalt avtale at denne elektroniske opplæringen dekker lovens krav (Forskrift om organisering, ledelse og medvirkning, § 3-19). Kurset består av en generell og en bransjetilpasset del, og gjennomføres som elektronisk opplæring med oppgaver og kunnskapstester.

Les mer om kurset, prøv en demo-utgave eller kjøp det på denne siden

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: