NHO Nettkurs: Grunnkurs i HMS for baker- og konditorbransjen

Hender som elter en deig

NHO Nettkurs: Grunnkurs i HMS for baker- og konditorbransjen. Foto: BKLF - Jon-Are Berg Jacobsen.

Kurset skal gi verneombud (VO) og arbeidsmiljøutvalgets medlemmer (AMU-) og arbeidsgivere og ledere i bransjen, tilstrekkelig kunnskap til å utøve sine funksjoner i henhold til arbeidsmiljølovens krav.

Praktisk informasjon

Nettkurs Her kan du prøve en liten del av kurset
NHO-medlem kr 3400,- Ikke NHO-medlem kr 4200,- (Priser eks mva)
Portrettfoto av Per Christian Samson

- Nettkurset til NHO er den mest effektive løsningen jeg har prøvd så langt. Det er bransjetilpasningen som gjør det relevant. Nettløsningen gjør at du kan ta kurset i eget tempo, noe som er viktig i en travel hverdag hvor et 40 timers kurs kan bli vanskelig å gjennomføre, sier Per Christian Samson som er produktsjef i W. B. Samson. Foto: W. B. Samson.

Arbeidsmiljøloven bestemmer at verneombud og AMU-medlemmer skal ha den opplæring som er nødvendig for å utføre vervet sitt på en forsvarlig måte. Lovens forskrift (Forskrift om organisering, ledelse og medvirkning, § 3-19) bestemmer at VO og medlemmer av AMU skal ha en opplæring som tilsvarer 40 timer. Imidlertid gis det anledning til å avtale kortere opplæring dersom det er hensiktsmessig.

Partene, NNN, NHO Mat og Drikke og BKLF, har inngått en avtale som innebærer at elektronisk HMS-opplæring er tilstrekkelig i henhold til lovens krav.

Kurset er utviklet i samarbeid med partene og gir verneombud og/eller AMU-medlemmer i baker- og konditorbransjen den nødvendige kunnskap for at de kan utføre sine verv på en forsvarlig måte jfr. Arbeidsmiljøloven § 6-5 første ledd og § 7-4.

Kurset kan også benyttes av arbeidsgivere og ledere som vil oppfylle lovens krav til HMS-opplæring for arbeidsgivere, jfr. Arbeidsmiljøloven § 3-5.

NB: I de tilfellene der en virksomhet ikke har tariffavtale, må partene lokalt avtale at denne elektroniske opplæringen dekker lovens krav (Forskrift om organisering, ledelse og medvirkning, § 3-19).

Kurset består av en generell og en bransjetilpasset del, og gjennomføres som elektronisk opplæring med oppgaver og kunnskapstester.

I kurset blir følgende temaer gjennomgått:

  • Hva HMS er og nytteeffekten av HMS
  • Arbeidsmiljøloven og dens forskrifter
  • Arbeidsmiljøutfordringer (fysiske og psykiske, konflikter, varsling, ergonomi med mer)
  • Ansvar og plikter i HMS-arbeidet
  • Samarbeid og medvirkning
  • Systematisk helse-, miljø- og sikkerhetsarbeid
  • Risikostyring
  • Inkluderende arbeidsliv
  • Sykefraværsoppfølging

Den bransjetilpassede delen har særlig fokus på aktuelle arbeidsmiljøutfordringer og egnede tiltak i baker- og konditorbransjen:

  • Melstøv
  • Ergonomi
  • Kutt- og klemskader med videre

Målgruppe

Verneombud, AMU-medlemmer og ledere i baker- og konditorbransjen.

Omfang

Det tar ca 15-20 timer å gå igjennom hele kurset. Det er lagt opp til og anbefales å gjennomføre kurset i flere bolker. Man styrer selv fremdriften.

Det er mulig å gå frem og tilbake i kurset og søke opp informasjon en periode etter gjennomføring.

Språk

Kurset er på norsk

Se demo

Test nettkurs i HMS: Her kan du prøve en liten del av kurset

Betingelser for NHO nettkurs

Portrett av Gunnar Bakke

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: