Positive tilbakemeldinger etter gjennomført lederkurs

Publisert

De har HR-sjef Sveinung Byrkjedal (til venstre) i ryggen. Produksjonslederne Kjartan Steen-Hansen og Ruben Vold på Tine Meieriet Jæren i Kviamarka har fått godt utbytte av lederkurs.

De har HR-sjef Sveinung Byrkjedal (til venstre) i ryggen. Produksjonslederne Kjartan Steen-Hansen og Ruben Vold på Tine Meieriet Jæren i Kviamarka har fått godt utbytte av lederkurs. Foto: Georg Mathisen

De kunne det meste om produksjonen – nå har de lært mer om ledelse. Kjartan Steen-Hansen og Ruben Vold er fornøyde etter lederkurs hos Tine på Jæren. Nå kan din bedrift søke på midler for å gjennomføre lignende tiltak som Tine har gjort.

Nå kan alle søke om støtte til tiltakene som IA-bransjeprogrammet har utviklet og prøvd ut. – Mye av suksessen med dette kurset er at det er litt nedpå. Det er laget i samarbeid med bransjen slik at vi kan kjenne igjen eksemplene, sier HR-sjef Sveinung Byrkjedal.

Fersk leder

Han har sørget for at elleve ledere i Tine-avdelingene på Jæren har tatt lederkurs. Ruben Vold er fornøyd med timingen for egen del:
– Jeg har vært operatør og kom som helt ny i lederstillingen. Da var det veldig greit, sier han.
Vold er produksjonsleder for pakkeri, lager og ekspedisjon. Kjartan Steen-Hansen har samme jobb med fett og prim. – Kjempenyttig, sier han etter kurset.

Erfaringsdeling

Steen-Hansen har hatt produksjonslederstillingen i tre og et halvt år. – Jeg hadde egentlig mest utbytte av å høre på andres erfaringer. Kurset gir gode innspill på mange temaer som du er innom, men det viktigste med hele samlingen var det å høre på de andre lederne og hvordan de har taklet enkeltsituasjoner, sier han. Han pleier å følge opp sykmeldte ansatte hver fredag. – Jeg får beskjed om at jeg ringer mye, men så synes de også at det er hyggelig når jeg ringer. Jo lenger vekk de er, jo lenger blir veien tilbake igjen til jobb. Hvis du klarer å ha en god dialog, gjør du gjerne den veien tilbake litt enklere for dem, konstaterer Kjartan Steen-Hansen.

Trygge ledere

Sveinung Byrkjedal er forsiktig med å gi kurset all æren, men han forteller det har vært en fin utvikling i sykefraværet hos Tine på Jæren i år. – Trygge ledere påvirker sykefraværet. Det å ha trygge og gode ledere er nøkkelen til mange av resultatene vi har, og det understøtter veldig det fokuset vi har i Tine, sier han. – Vi kan gå og kjøpe et lederkurs hvor som helst, men jeg tror ikke det hadde truffet så bra som dette gjør, mener Byrkjedal. Han berømmer Nav Arbeidslivssenter på Sandnes for å holde kurset på en veldig god måte.

Verneombud neste

– Vi gjorde kurset i arbeidstiden, holdt på noen måneder med greit mellomrom slik at de fikk tid til å gjøre refleksjonene og se filmene, og vi kjørte det bare på et møterom her på meieriet i Kviamarka. Ikke noe fancy. Det var lite kostnad med det, og det går an å gjennomføre i arbeidstiden, i og med at det er korte bolker, sier han.

Neste tiltak fra IA-bransjeprogrammet som Tine snuser på for avdelingene sine på Jæren, er kurset for verneombud og tillitsvalgte. – Vi tester det ut på et av de andre anleggene våre, på Byrkjelo, først. Men det fremstår som veldig interessant. Med den erfaringen vi nå har fra lederkurset, er dette interessant å vurdere å kjøre i gang med, sier Sveinung Byrkjelo.

Les mer om hvordan din bedrift kan søke om støtte til tiltak for å redusere sykefravær og frafall

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: