Ny sesong av rekrutteringskampanjen Smak deg frem

Publisert

baker som viser frem boller hun har bakt.

Bakerlærlingen Silje Pedersen er en av de unge som forteller om sin hverdag i den nyeste sesongen av Smak deg frem. Foto: Smak deg frem

Tredje runde av rekrutteringskampanjen "Smak deg frem" lanseres i disse dager. I denne runden kommer det blant annet rykende ferske filmer fra matindustrien. Målet med kampanjen er å vise mulighetene som ligger i utdanningsprogrammet restaurant- og matfag.

− For oss er det viktig å legge vekt på bredden av muligheter i mat- og måltidsbransjen, ikke minst i matindustrien, sier Espen Lynghaug, spesialrådgiver kompetanse- og utdanningspolitikk i NHO Mat og Drikke. Gjennom å lage disse filmene ønsker vi å vise at videregående skole ikke handler om hva du blir, men heller om hva du lærer. Smak deg frem-filmene viser den viktige kompetansen og de ettertraktede egenskapene de unge får ved å velge nettopp restaurant- og matfag – og det er ikke rent få, sier Lynghaug.

Filmer som når ut til unge
Filmene i Smak deg frem-kampanjen består av korte episoder der unge selv forteller om sin skole- eller jobbhverdag. Hver film viser hverdagen til elever, lærlinger og unge fagarbeidere som har valgt ulike retninger innen restaurant- og matfag, og gir et ærlig innblikk i hva du lærer.
Dette er tredje året Smak deg frem-kampanjen dras i gang. Smak deg frem-universet ble først lansert i 2020, og i fjor ble filmene i kampanjen sett nesten 6 millioner ganger i sosiale medier. Samtidig har søkertallene til restaurant- og matfag stabilisert seg etter flere år med fallende tall.

Se alle filmene på Youtube.

Bredt samarbeid

Prosjektet er et samarbeid mellom NHO Reiseliv, NHO Mat og Drikke, NHO Service og Handel, Hovedorganisasjonen Virke, Fellesforbundet, Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN), Norske Kokkers Landsforening (NKL), Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF) og Foreningen for Opplæringskontorene i Restaurant- og Matfag (FORM). Prosjektet har også fått midler fra Landbruks- og matdepartementet (LMD)

Sikker arbeidsplass

NHO Mat og Drikke håper en større bevissthet rundt hva man faktisk lærer på restaurant- og matfag vil tiltrekke seg flere søkere fremover. − Kompetansen man sitter igjen med er bred. Jeg håper flere vil gi restaurant- og matfag en sjanse, sier Lynghaug, og legger til: De som satser på en karriere innen mat- og måltidsbransjen er nærmest sikret jobb i fremtiden!

− Bransjen har et stort behov for faglært arbeidskraft. Med restaurant- og matfag har du store karrieremuligheter innenfor matproduksjon ikke bare i Norge, men i hele verden, sier Lynghaug.

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Portrettfoto av Lynghaug

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: