Regjeringsoppnevnt utvalg for rekruttering til matindustrien

Publisert

Brubakk og Renaa

Gode diskusjoner under næringslivsdelegasjonens dialogseminar på Grüne Woche i Berlin 2020. Her Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke i prat med Toril Renaa fra Restaurant Renaa. Foto: Vidar Alfarnes / Landbruks- og matdepartementet.

Regjeringen nedsetter et rådgivende utvalg med mål om å identifisere mulige tiltak for å øke rekrutteringen til mat- og måltidsbransjen. NHO Mat og Drikke er meget godt fornøyd med dette initiativet og er klar til å tiltre utvalget.

Administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge, Grete Ingeborg Nykkelmo, har sagt ja til å lede utvalget som vil bli bredt sammensatt med representasjon fra skoleeiere/fylkeskommunen, matindustrien, restaurant og storkjøkken, lokalmat og reiselivsbransjen. Mandatet til utvalget er å identifisere de viktigste utfordringene knyttet til langsiktig rekruttering av god og relevant kompetanse gjennom verdikjeden for mat. Videre skal utvalget gjøre en analyse av kompetansebehovet de neste 10-15 årene, vurdere potensialet fremover og foreslå tiltak. Det rådgivende utvalget skal avgi sin rapport primo desember 2020.

- Dette er en gledelig nyhet og et særdeles viktig initiativ fra Landbruks- og matdepartementet, sier administrerende direktør Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke, som var med i Næringslivsdelegasjonen til Landbruks- og matdepartementet på Grüne Woche i Berlin der nyheten ble sluppet.

Hele 6 av 10 medlemsbedrifter i NHO Mat og Drikke melder at de har et udekket kompetansebehov, og utfordringene er størst når det gjelder fagarbeidere. Vi vet selvfølgelig mye allerede om utfordringene og også om hva som kan virke i rekrutteringssammenheng. Men i et slikt utvalg vil man kunne arbeide systematisk, kartlegge de reelle rekrutteringsutfordringene i matindustrien og resten av måltidsbransjen og deretter komme opp med mulige løsninger på utfordringene. Ikke minst understreker denne satsningen alvoret i rekrutteringssituasjonen. Uten fagarbeidere, ingen matnasjon, avslutter Brubakk.

Se pressemeldingen fra regjeringen her

Les mer om næringslivsdelegasjonen under Grüne Woche her

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Portrettfoto av Lynghaug
  • Espen Lynghaug
  • Spesialrådgiver kompetanse og utdanningspolitikk
  • Pressebilder

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: