Ny stortingsmelding: Kompetansereformen "Lære hele livet"

Publisert

Tegning av et tre med digitale baner

Omslagsillustrasjon til stortingsmeldingen "Lære hele livet". Illustrasjon laget av: Miksmaster.

Norge er, helt uavhengig av korona-krisen, i omstilling. Vi må skape mer og inkludere flere. Det kom frem da forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim la frem Stortingsmeldingen Kompetansereformen – Lære hele livet 22. april.

Vil samarbeide tett med arbeidslivets parter

Kompetansereformen har to mål. Det første målet er at ingen skal gå ut på dato på grunn av manglende kompetanse. Alle skal få mulighet til å fornye og supplere sin kompetanse, slik at flere kan stå lenger i arbeid. Det andre målet er å tette kompetansegapet, det vil si gapet mellom hva arbeidslivet trenger av kompetanse, og den kompetansen arbeidstakerne faktisk har.

Må ha på plass digitale løsninger

- Arbeidslivets parter må være helt sentrale i arbeidet med begge disse overordnede målene, sier spesialrådgiver utdanningspolitikk og kompetanse i NHO Mat og Drikke, Espen Lynghaug. Det lærende arbeidslivet er et godt begrep, og forskning viser at arbeidslivet er den arenaen hvor de fleste lærer mest. Men vi må bli bedre til å lære mer og hurtigere enn i dag. Da må vi ha på plass digitale løsninger som kompetanseutvikling, noe regjeringen har tatt med som satsningsområde i den nye meldingen.

Gjennom NHO Mat og Drikkes kompetanseprosjekt Matindustrien 4.0, som vi har felles med NNN og Sjømat Norge, er vi allerede i gang med en digital plattform for nettverksbygging og kompetanseutvikling. Nå gleder vi oss til å ta fatt på bransjeprogrammet for mat- og drikkevareindustrien, som igangsettes i disse dager, avslutter Lynghaug.

Du finner hele stortingsmeldingen på regjeringens nettsider

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Portrettfoto av Lynghaug

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: