Revidert nasjonalbudsjett: -Energiløst budsjett

Publisert

-Revidert nasjonalbudsjett mangler tiltak av betydning for mat- og drikkenæringen. I en tid med ustabile verdikjeder trenger mat- og drikkenæringen trygge rammer. Strømstøtte må på plass nå , sier Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke

Regjeringen la torsdag 12. mai frem sitt forslag til revidert nasjonalbudsjett. - Pandemien og ringvirkninger av krigen i Ukraina har bidratt til uro og et voldsomt kostnadspress i mat- og drikkenæringens verdikjeder. Dette rammer tilgangen på kritiske innsatsfaktorer som energi, transport, logistikk og emballasje. Dette kostnadssjokket svekker lønnsomheten og med det konkurransekraften, sier Petter Haas Brubakk, administrerende direktør i NHO Mat og Drikke. Han mener Stortinget bør bruke muligheten i revidert nasjonalbudsjett til å innføre den ordningen for strømstøtte som NHO har tatt til orde for. – Energi er en kritisk innsatsfaktor og bedriftene her er bedriftene helt klare i sitt budskap; de trenger støtten nå, sier Brubakk.

I budsjettet ligger det også moderate kutt til Mattilsynet (1,3 millioner kroner), redusert landbruks- og matforskning (10 millioner kroner) og utsettelse av Bionova til 2023. – Regjeringens kuttforslag bidrar til å svekke nysatsinger i norsk matproduksjon. Bionova må lanseres som planlagt. I lys av urolige verdikjeder og behov for å styrke forsyningssikkerheten er det viktig å styrke Mattilsynet og øke forskningen på matområdet, sier Brubakk.   

Har du innspill eller lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: