Statkraft starter salg av kraft til fastpris

Publisert

Strømmast mot himmel

Foto: Pexels

Fra 7. desember 2022 tilbyr Statkraft priser på fastpriskontrakter til kraftleverandører. Dette betyr at næringslivskunder vil kunne få avtaler basert på den nye fastprisordningen.

Kontraktene vil i første omgang tilbys via Fjordkraft og Fortum, med levering fra 1. januar 2023 og med varighet på tre, fem eller syv år. Forhåpentligvis kommer andre aktører innen kraftbransjen snart etter – Næringsminister Jan Christian Vestre har sagt at tilbud om fastprisavtaler på et nivå bedriftene kan leve med skal komme på plass. Det har latt vente på seg. Forhåpentligvis kan dette være et første skritt i riktig retning, sier Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke.

-Økningene i energikostnadene gjennom 2022 har vært uhyre krevende for mange mat- og drikkeprodusenter, og har vært en medvirkende årsak til at markedssituasjonen nå beskrives som svært utfordrende i næringen. Forventningene for det neste halvåret er nå på et historisk lavt nivå for mat- og drikkenæringen, sier Brubakk.

-Vi anbefaler bedriftene å sjekke hvilke vilkår og priser som tilbys. Det er viktig å vurdere om tilbudet lønner seg også i forhold til en fremtidig strømpris som særlig kommende vinter kan være dyr og som også kan komme til å variere mye. Terminmarkedet indikerer høye og volatile priser i 2023 og noe bedre priser i 2024-2025, men dette er et marked hvor prognosene endrer seg mye, sier Petter Haas Brubakk, administrerende direktør i NHO Mat og Drikke. 

Vi ønsker tilbakemeldinger
NHO Mat og Drikke frykter prisene som tilbys på fastpriskontraktene er vesentlig høyere enn betalingsvilligheten i næringen, men dette skal vi nå undersøke nærmere. Vi ønsker derfor løpende tilbakemelding fra medlemmene om hva de synes om tilbudene som gis, siden vi også vil være i løpende dialog med regjeringsapparatet om dette i desember. Ta gjerne kontakt med Terje Sletnes, Petter Haas Brubakk eller Morten Grinna Norman hvis du har spørsmål eller innspill(se kontaktinfo under).

 

 

 

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: