Ny podcastserie

Nyhet

Publisert

NHO Mat og Drikke har laget en rykende fersk podcastserie. Her tar vi opp viktige temaer for mat- og drikkeindustrien.

Nå kan du lytte til Neste måltid der vi utforsker hvordan maten og drikken din havner på bordet ditt. 

- I serien snakker vi om konkurransen i verdikjeden for mat og drikke, rekruttering, grensehandel og folkehelse, sier Ingunn Storetvedt Eriksen, direktør for kommunikasjon og marked i NHO Mat og Drikke.

Bakgrunnen for podcastserien er NHO Mat og Drikkes veikart med samme navn. I veikartet pekes det på ti ambisjoner for næringen frem mot 2030.

- Ved å lage en podcastserie som tar utgangspunkt i veikartet, ønsker vi å nå ut til flere med et viktig budskap, sier Eriksen.

Hele serien finner du her

Du kan også laste ned enkeltepisoder:

Folkehelse

Er det myndighetenes oppgave å hindre oss i å ta ukloke valg for helsen vår? Hva vi til sammen spiser og drikker påvirker folkehelsen. Noen ganger kan politikkens gode intensjoner gå utover folks frihet til å ta egne valg. Vi spør; hvilket ansvar har myndighetene, og hvilket har forbrukerne selv for helseeffekten av maten og drikken vi spiser? Vi snakker med Linda Granlund i Helsedirektoratet om verdien av å oppdra folket gjennom helseråd og filosofen Lars H. Svendsen om enkeltindividets rett til å ta ukloke valg.

Episoden kan lastes ned her

Grensehandel

I et land hvor nesten halve befolkningen bor en par timers kjøretur unna Sverige, så er det kanskje ikke harry, men fornuftig å gjøre en god handel over grensen? Men er det ikke også fornuftig å se på hva vi kan gjøre for å at flere kjøper dagligvarene sine i Norge? Ikke minst når vi skal regne på hva det betyr for folkehelse, arbeidsplasser og klima. Vi snakker med ordføreren i grensekommunen Kongsvinger, Eli Wathne. Johanna Ellefsen Rostad i drikkevareprodusenten Ringnes og Anne Berit Aker Hansen i NNN som representerer 28.000 ansatte i mat- og drikkenæringen.

Episoden kan lastes ned her

Konkurranse

Med bare tre dagligvaregrupperinger i Norge har konkurransen mellom dem fått stadig mer medieoppmerksomhet. Konkurransetilsynet har fått ekstra midler, og vi har fått en egen lov om god handelsskikk. Så hva forteller det om markedet at det likevel trengtes et eget Dagligvaretilsyn? Hvor sitter egentlig makten, og er dette noe forbrukerne tjener på - eller ikke? Vi snakker med direktøren i det nye Dagligvaretilsynet, Tor Erik Engebretsen. Professor på NHH, Frode Steen og Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke.

Episoden kan lastes ned her

Rekruttering

Norsk mat- og drikkeindustri trenger stadig mer og yngre arbeidskraft. For uten kunnskap om å produsere mat og drikke og uten arbeidskraften som trengs for å gjøre det, hvilket Norge ender vi opp med? Hvem skal da lage ditt neste måltid? Vi snakker med Freia Mondelez og Bakehuset som hver dag jobber med rekruttering og lærlinger og med Fafo-forskeren Anna Hagen Tønder som kan mye om rekruttering av fagarbeidere.

Episoden kan lastes ned her

Har du innspill eller lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: