Bioteknologirådet vil modernisere regelverk

Publisert

Overrekkelse på Litteraturhuset

Den 4. desember 2018 overrakte Bioteknologirådet sine endelige forslag til Klima- og miljøminister Ola Elvestuen.

Anbefalingen fra rådet har tatt inn over seg NHO Mat og Drikkes innspill om viktigheten av konkurransekraft, bærekraft og forbrukerens tillit, sier fagsjef Anna Karlsen.

Bioteknologirådet inviterte i desember 2017 til en bred offentlig debatt og innspill om fremtidig regulering av genteknologi. Initiativet har fått god mottakelse og rådet har mottatt over 50 innspill fra organisasjoner og privatpersoner, NHO Mat og Drikke inkludert. I året som har gått har det blitt avholdt en rekke åpne møter for tverrfaglige diskusjoner og kunnskapsdeling – noe som har bidratt til et nytt og mer nyansert klima for den offentlige debatten om fremtidens genteknologi.

Den 4. desember 2018 overrakte Bioteknologirådet sine endelige forslag til Klima- og miljøminister Ola Elvestuen. Rådet tar til orde for å myke opp regelverket for genteknologi og flertallet foreslår at kravene til konsekvensutredning differensieres ut fra hvilken genetisk endring som er foretatt. De anbefaler videre at regjeringen oppretter et offentlig utvalg som kan se nærmere på forslagene til endringer i genteknologiske bestemmelser.

- Anbefalingen om et regelverk basert på nivådelt konsekvensutredning er i tråd med NHO Mat og Drikkes innspill i høringsprosessen. Det er også betryggende å lese at Bioteknologirådet har tatt med seg våre innspill om norsk konkurransekraft på det internasjonale markedet, bærekraft og nødvendigheten av forbrukerens tillit i sine vurderinger, sier fagsjef matpolitikk i NHO Mat og Drikke, Anna Karlsen.

Klima- og miljøministeren trakk frem at Bioteknologirådets utredning er et verdifullt grunnlag for den videre politiske diskusjonen og at Norge med dette er i forkant av den debatten som vil komme også i Europa og resten av verden.

  1. Bioteknologirådets uttalelse om fremtidens genteknologilov

    NHO Mat og Drikke ønsker velkommen en offentlig debatt og videre prosess om fremtidens regulering av genteknologi.

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: