NHO Mat og Drikke

Innhold

Nei i uravstemning på overenskomst 521 - Dyrepleiere og klinikkassistenter

Nyhet, Tariff

Publisert

Veterinær sammen med en hund

(Illustrasjonsfoto)

Da forhandlingsresultatet gikk til uravstemning hos Fagforbundets medlemmer 27. november 2020 på Overenskomsten for dyrepleiere og klinikkassistenter (521), ble det nedstemt. Dette betyr at  oppgjøret går til mekling.

Den 13. november ble NHO Mat og Drikke og Fagforbundet enige om et forhandlingsresultat i tariffoppgjøret på Overenskomsten for dyrepleiere og klinikkassistenter. Fagforbundet satte da frist for uravstemning til den 27. november (uravstemning betyr at medlemmer som er omfattet av overenskomstens skal stemme over forhandlingsresultatet).

Det ble nei i uravstemningen hos Fagforbundets medlemmer. Dette betyr at oppgjøret ikke kan godkjennes av Fagforbundet og at oppgjøret går til mekling.

Det sendes nå plassoppsigelse fra Fagforbundet og Riksmekleren underrettes. Deretter vil Riksmekleren nedlegge forbud om arbeidsstans og kalle partene inn til mekling.

Informasjon om meklingsdato vil vi informere om på våre nettsider så snart denne foreligger.

Vi minner om at de lokale lønnsforhandlingene ikke skal starte før det sentrale oppgjøret er ferdig. Bedriftene må derfor avvente med de lokale lønnsforhandlingene.

NHO-fellesskapet har utarbeidet en veileder hvor du får de nødvendigste rådene for hvordan din bedrift skal forberede seg frem til mekling og ved en eventuell streik. Ved å følge lenkene i veilederen finner dere nyttig informasjon om brudd i forhandlinger, mekling og streik, herunder eksempler på blant annet permitteringsvarsel ved arbeidsstans i egen bedrift, informasjon om nedkjøringsavtaler og muligheter for å søke om dispensasjon fra streiken, samt hvem som kan arbeid i forbindelse med streik.

Har du spørsmål, kan du ta kontakt på vår tarifftelefon: 23 08 86 99.

Forhandlingsutvalget for tariffoppgjøret 2020 består av:

Rutt Siri Kregnes, Evidensia Smådyr AS

Andreas Marstad, Anicura

Ingunn Holm, Fredrikstad Dyrehospital AS

Ved spørsmål ta kontakt med tariffavtaleansvarlig:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: