Ny ergonomi-veileder

Nyhet

Publisert

Representanter fra bedriftshelsetjenesten i næringsmiddelindustrien har utarbeidet nye bransjetilpassede ergonomi-veiledere. Det er også laget egen app som bidrar til å øke kunnskapen om ergonomi på arbeidsplassen ytterligere.

Appen og veilederen er en del av IA-bransjeprogrammet for næringsmiddelindustrien og er representanter fra bedriftshelsetjenesten med god kjennskap til de tre bransjene som er med i bransjeprogrammet; kjøtt, fisk og meieri.

Veilederen er utviklet som en hjelp til det risikoreduserende arbeidet som alle virksomheter er forpliktet til å utføre. I veilederne finner man informasjon om konkrete ergonomiske problemstillinger, mulige konsekvenser, og forslag til tiltak for å redusere risiko. Det finnes i tillegg maler som man kan bruke som utgangspunkt for egen risikovurdering.

Veilederne ligger tilgjengelig på Arbinn.no for alle, uavhengig om man er medlem i NHO eller ei. Arbeidslivsentrene/NAV, bedriftshelsetjenesten og andre bransjer enn næringsmiddelindustrien, vil derfor også kunne ha benytte seg av hjelpemidlene.

Ta veilederen rett i lommen     
Ergonomi-appen tar utgangspunkt i samme kunnskap og mal som veilederne. Her er det fire moduler med spillbasert læring som skal heve kompetansen hos den enkelte arbeidstaker. Man spiller seg gjennom utfordringer man kan møte i arbeidshverdagen, og det er opp til den enkelte å finne de beste løsningene og med det øke kunnskapen sin. Det vil gjerne kreve flere gjennomspillinger, noe som vil gi repetisjon og øker sannsynligheten for at man husker.

 

 

Har du innspill eller lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: