Arbeidstilsynet fører tilsyn med arbeidsvilkårene i landbruket

Publisert

Nærbilde av rucola-salat

(Illustrasjonsfoto) Foto: Ilja C. Hendel.

I 2024 vil Arbeidstilsynet fortsatt ha et fokus på arbeidsvilkårene innenfor landbruket, og sikre at arbeidstakerne får allmenngjort lønn.

(Denne saken er sist oppdatert 8. februar 2024)

2023

I 2023 førte Arbeidstilsynet tilsyn med 350 bedrifter i kategorien jordbruk, skogbruk og fiske. Av disse var det 206 som resulterte i en reaksjon. Arbeidstilsynet kontrollerer blant annet arbeidsavtaler, arbeidstid, allmenngjort lønn og overtid, lønnslipp, lønn på konto og innkvartering.

Her finner du en oversikt over tilsyn gjennomført av Arbeidstilsynet fra 2018, fordelt på år, fylke, hovednæring og virksomhetsstørrelse. Oversikten viser også andelen tilsyn som har medført minst én reaksjon fra Arbeidstilsynet, og antallet reaksjoner totalt.

Et eksempel på en  reaksjon fra Arbeidstilsynets er krav til virksomheter om å rette opp i brudd på arbeidsmiljøregelverket. Merk at slike brudd kan være av ulik alvorlighetsgrad.

2024

I 2024 vil Arbeidstilsynet fortsatt ha et fokus på arbeidsvilkårene innenfor landbruket, og sikre at arbeidstakerne får allmenngjort lønn.

Du kan lese mer om hvordan du kan være forberedt på et tilsyn på arbinn

Arbeidstilsynet har ute et forslag på høring om å forskriftsfeste krav til innkvartering med mulig ikrafttreden 1. juni 2024. NHO Mat og Drikke vil i samarbeid med NHO avgi et høringssvar. Har du innspill til høringen, er det bare å ta kontakt med oss innen utløpet av februar 2024.

NHO Mat og Drikkes medlemmer kan ta kontakt for veiledning i regelverket ved behov.
Vi har også utarbeidet en egen midlertidig arbeidsavtale for sesongansettelse i landbruket, som nå oppdateres med nye krav til innholdet i arbeidsavtaler fra 1. juli 2024. Denne vil du i løpet av våren finne på arbinn (bak innlogging).

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: