Mangel på fagfolk utfordrer mat- og drikkenæringen

Publisert

Bildet viser en figur som sier at nesten 60 prosent av bedriftene svarer ja på at de står foran et generasjonsskifte de neste årene.

Figur hentet fra Kvartalsrapporten for 2. kvartal 2025.

Kun én av fire bedrifter har rekrutteringsstrategi, og mange står foran et generasjonsskifte.

NHO Mat og Drikkes kvartalsrapporten for 2. kvartal 2025 viser at rekruttering og kompetanse fortsatt er en stor utfordring for mat- og drikkenæringen. Bare én av fire bedrifter har en rekrutteringsstrategi, og seks av ti står foran et generasjonsskifte. Samtidig har kun en tredjedel samarbeid med skole eller utdanningsinstitusjon, og 38 prosent har lærlinger.

Mangelen på kvalifisert arbeidskraft kan hemme både vekst og investeringer, og andelen som ser dette som en stor utfordring har økt til nær 40 prosent. Bedriftene ønsker i stor grad å heve kompetansen internt for å møte behovene.

- I lys av demografiske endringer og et forestående generasjonsskifte i mange bedrifter, blir behovet for rekruttering og kompetanseheving stadig mer aktuelt, skriver administrerende direktør, Petter Haas Brubakk innledningsvis i rapporten.

Her finner du flere funn og Kvartalsrapporten for 2. kvartal 2025 i sin helhet

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Portrettfoto av Lynghaug

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: