Gjør det enkelt for mange å spise god mat i julehøytiden

Publisert

Petter Brinchmann, daglig leder Fjordland

- KOS Riskrem er et fantastisk produkt som veldig mange skal slite med å lage bedre fra bunnen selv, sier Petter Brinchmann hos Fjordland. Foto: Fjordland

– Snø, skøyter, ski, og KOS riskrem fra Fjordland. Da er det jul for meg, sier Petter Brinchmann som er daglig leder hos Fjordland.

Brinchmann er opptatt av verdiskaping til mat- og drikkenæringen og selvforsyning. I tillegg trekker han frem verdien av å gjøre det enkelt for mange å spise god mat – særlig i julehøytiden.

– Fjordland har mange produkter som bidrar til julestemning. I den travle juletiden er det veldig mange som spiser julemat alene. Og vi er veldig stolte av å kunne gjøre det enkelt for mange å nyte et skikkelig godt julemåltid, selv om man ikke kan eller ønsker å lage julematen selv. Fjordlands Juletallerken og Fjordlands Pinnekjøtt er to bestselgere som gir skikkelig god smak av jul for mange, sier han. 

Dersom Brinchmann hadde fått en juleprat med statsministeren ville han ha snakket om både juletradisjoner og nasjonal beredskap.

– Mat- og drikkenæringen bidrar med så utrolig mye essensiell verdiskaping, og er en helt sentral brikke i vår nasjonale beredskap. Jeg synes det er frustrerende at mye av fokuset på vår flotte næring veldig ofte blir utvikling i matprisene - som for øvrig er lavere enn våre naboland over tid - og noen enkeltes rikdom og formuer, sier han og legger til:  – De store og viktige verdiene vi tilfører kommer ofte i skyggen. Dette skulle jeg gjerne gitt statsministeren en påminnelse om, sier Brinchmann.

– Hvilke rammebetingelser for næringen ønsker du deg under treet i år?

– Forutsigbarhet og bedrede rammevilkår for å investere, både generelt i næringen, men kanskje spesielt i primærproduksjon. Norge gjør seg selv dårlig hvis vi fortsetter å føre en politikk der du må være idealist for å investere i matproduksjon. Da vil vi fortsatt bygge ned vår kapasitet på primærleddet, sier Brinchmann, og fortsetter:  – Vi har en selvforsyningsgrad på cirka 40 prosent, som er blant de laveste i verden, og med en verden som stadig blir mer preget av at alle skal passe sine egne interesser så vil det bli krevende å være så avhengig av andre land for å sikre nok mat til våre innbyggere. Vi er nødt til å ruste oss for å kunne ta vare på oss selv. At vi har så lite fokus på å sikre at vi er i stand til å fø våre innbyggere synes jeg er skremmende, sier Brinchmann.

Det er særlig ett produkt fra egen bedrift som Brinchmann mener fortjener litt ekstra oppmerksomhet i denne førjulstid – KOS Riskrem!

- KOS Riskrem er et fantastisk produkt som veldig mange skal slite med å lage bedre fra bunnen selv. Det er et produkt som setter den perfekte julestemningen. I Fjordland jobber vi hele tiden for å gjøre det enklere for alle å spise bedre. Vi skal levere den kvaliteten du ønsker, så du kan bruke mer tid på andre ting enn å stå ved grytene i denne travle tiden, sier han.

- Og hva må til for å skape den rette stemningen for deg?

- Snø! Det blir ikke julestemning uten minusgrader og snø. Julen er hvit. Jeg er nødt til å kunne gå på ski og skøyter i juleferien for å få julefred. Jeg er veldig glad i juleferien. Det er en tid der familien samles rundt ski, skøyter, god mat og hygge. Det gleder jeg meg veldig til, sier han og avslutter med å ønske alle en riktig god jul.

Les flere intervjuer i serien "Vi lager maten - Du lager stemningen" her

Uttalelsene i denne intervjuserien representerer den enkelte bedrifts synspunkter og ønsker. De samsvarer ikke nødvendigvis med NHO Mat og Drikkes offisielle standpunkter i alle saker.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: