Hva som bør inngå i et sunt kosthold har alltid vært en del av samfunnsdebatten, men de siste årene har debatten blitt stadig mer opphetet. Aktører med ulikt faglig ståsted har fått en større plass i både redaktørstyrte og sosiale medier og tiltroen til myndighetenes kostråd kan være i ferd med å svekkes. Mat- og drikkebransjen blir stående i en spagat mellom arbeidet for å tilby sunnere mat i tråd med kostrådene og forbrukernes forventninger til hva produktene skal inneholde. Hvordan forholder myndighetene seg til den offentlige debatten om kosthold og folkehelse? Hvordan kan matbransjen navigere i debattlandskapet? Hvordan påvirker influensere den offentlige samtalen og debattklimaet i sosiale og redaktørstyrte medier?
For en dialog om disse spørsmålene har NHO Mat og Drikke invitert:
- Linda Granlund, divisjonsdirektør i Helsedirektoratet.
- Inge Erlend Næsset, direktør avdeling regelverk og kontroll, Mattilsynet.
- Are Tømmerberg Sletta, seksjonssjef kjemisk mattrygghet, Mattilsynet.
- Bente Kalsnes, prof. ved Institutt for kommunikasjon Høyskolen Kristiania.
Det vil bli mulig å delta digitalt (Teams), men vi håper at flest mulig har mulighet til å delta fysisk.
Møtet er forbeholdt representanter fra medlemsvirksomheter i NHO Mat og Drikke.
Programmet oppdateres fortløpende.