Lokale forhandlinger

Publisert

Penn og papie

Foto: cottonbro, Pexels

Lokale forhandlinger er en viktig del av de samlede årlige lønnsforhandlingene. For å kunne få en forståelse av hva det totale tariffoppgjøret lander på er NHO Mat og Drikke avhengig av innrapportering fra alle tariffbundne bedrifter.

Om lag 2/3 av lønn gis lokalt, mens 1/3 gis i de sentrale tariffoppgjørene. De lokale forhandlingene er hjemlet i de ulike overenskomstene, og der finner man også bestemmelser om hvordan dette skal gjennomføres. Lokale forhandlinger skal være reelle og følge de fire kriterier; bedriftens økonomi, produktivitet, konkurranseevne og fremtidsutsikter.

- Vi har nå mottatt rapporter fra de fleste av våre tariffbundne bedrifter, sier Nikolai Astrup Westlie, direktør for arbeidsliv i NHO Mat og Drikke, som benytter anledningen til å minne om at det fortsatt er ønskelig å få rapportert inn resultat fra de som ennå ikke har gjort dette. - For å få et fullstendig bilde av det totale tariffoppgjøret er det viktig at vi har så godt grunnlag som mulig, sier han og legger til at den lokale forhandlingsprotokollen også skal sendes inn.

Resultat og protokoll kan sendes til: ns@nhomd.no

Har du spørsmål om lokale forhandlinger, finner du mye informasjon på Arbinn.

Du kan også kontakte en av NHO Mat og Drikkes advokater.

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: