(Denne siden er sist oppdatert 22. mars 2024)
Regelverket skal blant annet sikre mattrygghet, bærekraftig produksjon og like konkurranseforhold mellom bedrifter i Norge og mellom norske og utenlandske bedrifter. Et oppdatert og tydelig regelverk er et avgjørende rammevilkår for mat- og drikkenæringen.
NHO Mat og Drikke følger regelverksutviklingen i EU tett. Det gir oss bakgrunn for å gi innspill til myndighetene om hvilke posisjoner Norge bør fremme i EU på matområdet. FoodDrinkEurope er vår europeiske paraplyorganisasjon og en viktig samarbeidspartner. I Norge er mat- og drikkenæringen avhengig av god forvaltningspraksis i Mattilsynet. NHO Mat og Drikke har derfor jevnlige møter med ledelsen i Mattilsynet hvor vi fremmer næringens vurderinger og synspunkter.
Kommende høringer:
Endring i matloven (forskriftshjemmel for å fremme helse)
Høringen finner du hos Helse- og omsorgsdepartementet
Har du innspill kan disse sendes til An-Katrin Eikefjord innen 03. april 2024.
Forslag til endring av forskrift om ny mat, Godkjenning av cellekulturbiomasse fra eplefrukt. Godkjenning av delvis hydrolysert protein fra brukt bygg (Hordeum vulgare) og ris (Oryza sativa). Korrigering av unionslisten.
Høringen finner du hos Mattilsynet
Har du innspill kan disse sendes til An-Katrin Eikefjord innen 08. april 2024.
Gjødselbrukforskriften
Høringen finner du hos Landbruks- og matdepartementet
Har du innspill kan disse sendes til An-Katrin Eikefjord innen 18. juni 2024.