(Denne siden ble sist oppdatert 22. mars 2024)
Verden må produsere mer mat til en økende befolkning og ha økt beredskap for forsyning av mat. Derfor har næringen et stort ansvar i å utnytte tilgjengelige ressurser til matproduksjon, samtidig som natur og biologisk mangfold opprettholdes og utslippet av klimagasser reduseres.
NHO Mat og Drikke arbeider for økt norsk produksjon av mat og drikke innenfor rammene av bærekraftig utvikling. Dette innebærer blant annet bedre utnytting av ressursgrunnlaget i Norge, sunnere kosthold, reduksjon av klimautslipp og mer sirkulær bruk av begrensede ressurser.
NHO Mat og Drikke jobber for medlemmenes interesser blant annet gjennom kontakt med politikere og embetsverk, gjennom høringsinnspill og utspill i den offentlige debatten.
Kommende høringer:
I samspill med naturen
Høringen finner du hos Klima- og miljødepartementet
Har du innspill kan disse sendes til Terje Sletnes innen 11. juni 2024.
Gjødselbrukforskriften
Høringen finner du hos Landbruks- og matdepartementet
Har du innspill kan disse sendes til An-Katrin Eikefjord innen 18. juni 2024.