Foto: Scanpix - Maskot

Vekst og entreprenørskap

Å legge bedre til rette for mat- og drikke-entreprenørene og deres evne til å vokse, er et viktig bidrag til å skape flere jobber i Norge.

10 næringspolitiske grep fra NHO for å øke antall gründerbedrifter:

  1. Innføre en bedre opsjonsbeskatning for små, nyetablerte selskaper.
  2. Legge til rette for attraktive fradragsordninger for langsiktige investeringer i oppstartsselskaper.
  3. Tilrettelegge for aksje- og lånebasert folkefinansiering i Norge.
  4. Fjerne formueskatten på arbeidende kapital.
  5. Legge til rette for god og helhetlig risikoavlastning og tilgang på kapital.
  6. Støtte næringsklynger og senterordninger.
  7. Styrke finansiering av inkubasjon og oppstartmiljøer.
  8. Bygge sterke innovative økosystemer.
  9. Gjøre offentlig etterspørsel til en drivkraft for innovasjon og gründerskap.
  10. Gjøre det lettere å lykkes internasjonalt.

Aktuelle saker:

 

  1. Genteknologi i en bærekraftig fremtid

    Genteknologiutvalget har levert sin rapport – "Genteknologi i en bærekraftig framtid". Genteknologi er i svært rask utvikling, og utvalget har foretatt en bred gjennomgang av ulike spørsmål rundt teknologi og rammeverk.

  2. Vil styrke forskning og innovasjon i matproduksjon

    Nasjonal Teknologiplattform – Food for Life la 18. november frem sin nye strategiske forsknings- og innovasjonsagenda I agendaen beskrives tre områder der Nasjonal Teknologiplattform har satt seg mål for 2030. Den norske teknologiplattformen for matbransjen er et samarbeid mellom NHO Mat og Drikke og Nofima.

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: