Mattilsynet trår feil om smilefjes

Nyhet, Matregelverk

Publisert

En kaffekopp der skummet er formet slik at det ser ut som et smilefjes.

Mattilsynet må vente med å sette opp surt fjes når avgjørelsen påklages. Foto: Pexels.com

Mattilsynet må vente med å sette opp surt fjes når avgjørelsen påklages. Det mener NHO Mat og Drikke. Mattilsynet har skrevet at regelverket ikke gir dem lov til det.

Dette er Smilefjesordningen:

Ordningen ble innført 1. januar 2016. Det er mulig å oppnå tre forskjellige karakterer basert på funnene i inspeksjonen: Smilemunn, strekmunn eller surmunn. Det er denne karakteren som blir offentliggjort for gjestene. Smilefjestilsyn utføres etter samme regelverk som tidligere tilsyn. Den eneste forskjellen er at resultatene av tilsynet offentliggjøres. I den forbindelse er det utformet en forskrift som regulerer denne offentliggjøringen. Forskriften er kjent som smilefjesforskriften og er tilgjengelig på mattilsynet.no/smilefjes.

 

Her finner du smilefjesforskriften

NHO Mat og Drikke svarer at Mattilsynet tar feil, og varsler i et brev at organisasjonen vil gå til Sivilombudsmannen dersom Mattilsynet ikke endrer oppfatning.

- Mattilsynet trår feil i sin rettslige vurdering, sier Petter Haas Brubakk, administrerende direktør i NHO Mat og Drikke. Både med hjemmel i matloven og forvaltningsloven kan tilsynet utsette oppsettingen etter en konkret vurdering. Derfor ber vi Mattilsynet om at de revurderer sitt rettslige standpunkt.

Les hele brevet her

Har du innspill eller lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: