Dette vil Mattilsynet føre tilsyn med i 2021

Nyhet, Matregelverk

Publisert

Mattilsynet fører hvert år tilsyn med utvalgte fagområder. Nå er listen over prioriterte tilsyn i 2021 klar.

I tillegg til forvaltning og veiledning om regelverk, er ansvaret for å føre risikobaserte tilsyn, blant Mattilsynets viktigste oppgaver. Hvert år legger tilsynet planer for hvilke områder de særlig vil prioritere å føre tilsyn med.

 Mattilsynet har nå publisert en liste over planlagte tilsyn i 2021, og informerer samtidig om at listen vil bli oppdatert og utvidet utover vinteren. På denne listen er det flere tilsyn som er relevante for NHO Mat og Drikkes medlemsvirksomheter:

  • Merkesjekken er en årlig kampanje for å kontrollere at maten merkes korrekt og i henhold til regelverket. I år som i fjor vil Merkesjekken sette lupen på mat til barn. I 2021 vil tilsynet omfatte ferdigpakket mat til barn i barnemathylla.
  • Bruk påstander: Det vil i 2021 bli en oppfølging av fjorårets tilsynsprosjekt om ulovlige påstander om kosttilskudd. Mattilsynet vil her føre tilsyn med bruk av medisinske påstander og ulovlige helsepåstander innenfor ulike kategorier produkter. I tillegg til tilsyn av merkingen av de konkrete produktene, vil også annen informasjon om og markedsføring av produktene undersøkes.

Det er også lagt planer for tilsyn med næringsmiddelimportører, dyrevelferd for svin samt slakterier, nedskjæringsvirksomheter og produsenter av kjøtt og kjøttprodukter. I tillegg vil også Smilefjestilsynene fortsette.

Les mer: 
Mattilsynets oversiktsside
Merkesjekken 2021
Tilsyn med ernærings- og helsepåstander

Har du innspill eller lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: