Tilsynsbesøk fra Mattilsynet under covid-19

Nyhet, Matregelverk

Publisert

Sjekkliste

Mange mat- og drikkeprodusenter har krav om egenerklæring fra besøkende som del av sitt smitteforebyggende arbeid under den pågående koronapandemien. Mattilsynet har nå klargjort hvilke spørsmål deres ansatte kan besvare ved tilsynsbesøk.

Mat- og drikkeindustrien tilhører samfunnskritiske virksomheter og det er svært viktig at den normale matproduksjonen opprettholdes. For å redusere risikoen for at egne ansatte kan smittes og dermed komme i karantene, har mange produsenter skjerpet kravene til de som tillates å komme på besøk. Mange praktiserer krav om signering av en egenerklæring med spørsmål knyttet til mulige symptomer på covid-19-sykdom.

Ved innsamling og videre bruk av denne type personopplysninger er det virksomhetens ansvar å sette seg inn i og etterleve gjeldende regelverk. Mer informasjon og veiledning om kravene i personopplysningsloven finnes hos Datatilsynet.

Til tross for den rådende pandemisituasjonen er det viktig for mattryggheten at Mattilsynets tilsynsvirksomhet opprettholdes. Mattilsynet har stort fokus på å bidra til et godt smittevern under tilsynsbesøket, og deres ansatte er godt kjent med og vil følge myndighetenes råd og anbefalinger. Det vil likevel være ønskelig for mange virksomheter at Mattilsynets ansatte signerer egenerklæring som del av smitteverntiltaket, og dette kan også være et krav fra virksomhetens kunder.

Mattilsynet har nå klargjort hvilke utsagn deres ansatte kan besvare og signere på som en del av tilsynsbesøket. Mer informasjon finnes på Mattilsynets nettsider 

Har du innspill eller lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: