NHO Mat og Drikke

Innhold

Mulighet for å søke dispensasjon fra merkekrav

Nyhet, Tilsyn og regelverk

Publisert

Nærbilde av varedeklarasjon på en suppepose

Mattilsynet har nå åpnet for muligheten til å søke dispensasjon for midlertidige avvik fra korrekt merking av mat og drikke, med begrunnelse i utfordringer i forsyningskjedene forårsaket av koronautbruddet.

Det primære fokuset i mat- og drikkenæringen er å opprettholde matforsyningen i Norge. Det er imidlertid en kjensgjerning at den ekstraordinære situasjonen i Europa, og på verdensmarkedet for øvrig, er krevende med tanke på logistikk og tilgang til råvarer, andre ingredienser eller øvrige innsatsfaktorer.

Som følge av dette vil det kunne oppstå situasjoner der ordinære ingredienser ikke vil være tilgjengelige, eller andre logistiske utfordringer. Forsyningskjedene for noen varer fungerer ikke som vanlig, eller virksomhetens behov kan være endret eller mindre forutsigbart enn normalt.

Dette kan føre til at man vil måtte avveie små, midlertidige avvik i innhold og tilhørende merking opp mot leveringsdyktighet.

Mattilsynet gir nå mulighet for å søke om dispensasjon fra merkekravene. Det er imidlertid et ufravikelig krav om at mattryggheten må ivaretas til enhver tid, og dette er virksomhetens ansvar. Dette inkluderer en konkret vurdering av mulig helsefare for forbrukeren, herunder merking av allergener og andre etiske vurderinger.

Les mer på Mattilsynets nettsider.

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: