NHO Mat og Drikke

Innhold

Dette prioriterer Mattilsynet i 2020

Nyhet, Tilsyn og regelverk

Publisert

Administrerende direktør i Mattilsynet, Ingunn Midttun Godal

Administrerende direktør i Mattilsynet, Ingunn Midttun Godal. Foto: Gudim / Mattilsynet

Mattilsynet konkluderer i sin årsrapport for 2019 med at maten og drikkevannet i Norge holder et godt nivå sammenlignet med andre land, men at mattryggheten må ivaretas daglig. De uttrykker også at 2019 har vært et utfordrende år for Mattilsynet, men ser frem til å videreutvikle seg i 2020 i god dialog med næringene

Mattilsynets årsrapport for 2019 ble publisert 19. juni. Rapporten gir en lettlest og oversiktlig innføring i status for arbeidet i de ulike fagområdene under Mattilsynets forvaltningsområde. For hvert av områdene gis det også nyttig informasjon om temaer som prioriteres i 2020, både med hensyn til regelverksutvikling, veiledning og tilsyn.

Høsten 2019 ble Mattilsynets forvaltningspraksis innen grønn og blå sektor gransket av KPMG. Rapporten pekte på svakheter som Mattilsynets nye administrerende direktør, Ingunn Midttun Godal, vil ta tak i.

For 2020 er det derfor blitt definert fire hovedprioriteringer for Mattilsynets arbeid, som beskrives i årsrapporten.

  1. Bedre dialog med næringene og bedre veiledning
  2. Bedre kommunikasjon og kvalitet på tilsyn
  3. Utnytte digitale teknologier, særlig i dialog med brukerne
  4. Et betydelig løft på akvakulturområdet

- NHO Mat og Drikke har store forventninger til resultatene av Mattilsynets forbedringsarbeid også for virksomhetene innen matsektoren, såkalt "rød sektor", og ser frem til enda bedre dialog med Mattilsynet fremover, sier fagsjef for matpolitikk i NHO Mat og Drikke, Anna Maria Karlsen.

Noen av Mattilsynets fokusområder for tilsyn innen merking og mattrygghet for mat og drikke i 2020 gjengis under. For ytterligere fokusområder henvises det til beskrivelse i årsrapporten eller til den informasjonen som til enhver tid gis på Mattilsynets hjemmesider. Grunnet situasjonen med utbrudd av koronavirus har Mattilsynet informert om at tidsplanen for planlagte prosjekter og tilsyn kan bli endret.

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: