NHO Mat og Drikke

Innhold

Tilsyn- og matregelverk

Kontroll utføres av Mattilsynet på et gatekjøkken

Foto: Mattilsynet

Norskprodusert mat og drikke har flere unike fortrinn, slik som høy grad av mattrygghet, høy tillit hos forbrukerne og et godt omdømme for kvalitet og smak både nasjonalt og internasjonalt. For å ivareta disse konkurransefortrinnene er næringen avhengig av et kompetent og effektivt Mattilsyn.

Aktuelt:
  1. Nyhet, Tilsyn og regelverk mattilsyn

    Dette prioriterer Mattilsynet i 2020

    Mattilsynet konkluderer i sin årsrapport for 2019 med at maten og drikkevannet i Norge holder et godt nivå sammenlignet med andre land, men at mattryggheten må ivaretas daglig.

  2. Nyhet, Tilsyn og regelverk mattilsyn

    Tilsyn med merking av barnevennlig mat

    Mattilsynet gjennomfører årlige kampanjer for å kontrollere at maten merkes korrekt og i henhold til regelverket. Disse kampanjene kalles "Merkesjekken". I år skal mat som markedsføres til barn under tre år under lupen.

  3. Nyhet, Tilsyn og regelverk mattilsyn

    Mulighet for å søke dispensasjon fra merkekrav

    Mattilsynet har nå åpnet for muligheten til å søke dispensasjon for midlertidige avvik fra korrekt merking av mat og drikke, med begrunnelse i utfordringer i forsyningskjedene forårsaket av koronautbruddet.

Har du innspill eller lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: