NHO Mat og Drikke

Innhold

Tilsyn- og matregelverk

Mattilsynet i arbeid

Foto: Mattilsynet

Norsk mat er blant den tryggeste i Europa (Mattilsynet, 2015). Trygg mat er den viktigste prioriteringen og det største konkurransefortrinnet til norsk mat- og drikkenæring. Derfor er næringen avhengig av et kompetent og effektivt Mattilsyn.

Næringen forventer at myndighetene følger opp matlovgivningen enhetlig på et europeisk nivå, stiller krav til riktig merking av produktene og bidrar til nøytralitet mellom norskproduserte og importerte varer.

Det er også en forventning at myndighetene bidrar til en regelverksutforming på matområdet som tar hensyn til spesifikke norske produksjons- og markedsforhold. Mattilsynet må i utøvelsen av sin myndighet ta hensyn til omdømmet og konkurransekraften til norsk mat- og drikkenæring. I dette ligger blant annet forholdet til veiledningsplikten beskrevet i forvaltningsloven.

  

Aktuelt:
 1. Nyhet, Helse og kosthold, Tilsyn og regelverk mattilsyn

  Ny veileder om bruk av ernæringspåstander og helsepåstander

  Hva som er lovlig merking og markedsføring av næringsmidler er et vanskelig tema. Mattilsynet har nå kommet med en oppdatert veileder om korrekt bruk av ernæringspåstander og helsepåstander. Veilederen er først og fremst beregnet for de som produserer, importerer eller selger næringsmidler i det norske markedet.

 2. Nyhet, Tilsyn og regelverk mattilsyn

  Ingen overtredelsesgebyrer i matloven

  Helse- og omsorgsdepartementet foreslo i 2017 å innføre overtredelsesgebyrer i flere lover. Blant annet ble det foreslått at Mattilsynet skulle kunne ilegge gebyrer ved overtredelser.

 3. Nyhet, Tilsyn og regelverk mattilsyn

  Best før, ofte god etter

  Matbransjen er enig om felles ordlyd for supplerende holdbarhetsmerking. Dette skriver Matvett i en pressemelding 6. februar.

Har du innspill eller lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: