NHO Mat og Drikke

Innhold

Tilsyn- og matregelverk

Kontroll utføres av Mattilsynet på et gatekjøkken

Foto: Mattilsynet

Norskprodusert mat og drikke har flere unike fortrinn, slik som høy grad av mattrygghet, høy tillit hos forbrukerne og et godt omdømme for kvalitet og smak både nasjonalt og internasjonalt. For å ivareta disse konkurransefortrinnene er næringen avhengig av et kompetent og effektivt Mattilsyn.

Aktuelt:
  1. Nyhet, Helse og kosthold, Tilsyn og regelverk mattilsyn

    Ny veileder om bruk av ernæringspåstander og helsepåstander

    Hva som er lovlig merking og markedsføring av næringsmidler er et vanskelig tema. Mattilsynet har nå kommet med en oppdatert veileder om korrekt bruk av ernæringspåstander og helsepåstander. Veilederen er først og fremst beregnet for de som produserer, importerer eller selger næringsmidler i det norske markedet.

  2. Nyhet, Tilsyn og regelverk mattilsyn

    Ingen overtredelsesgebyrer i matloven

    Helse- og omsorgsdepartementet foreslo i 2017 å innføre overtredelsesgebyrer i flere lover. Blant annet ble det foreslått at Mattilsynet skulle kunne ilegge gebyrer ved overtredelser.

  3. Nyhet, Tilsyn og regelverk mattilsyn

    Best før, ofte god etter

    Matbransjen er enig om felles ordlyd for supplerende holdbarhetsmerking. Dette skriver Matvett i en pressemelding 6. februar.

Har du innspill eller lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: