NHO Mat og Drikke

Innhold

Tilsyn- og matregelverk

Kontroll utføres av Mattilsynet på et gatekjøkken

Foto: Mattilsynet

Norskprodusert mat og drikke har flere unike fortrinn, slik som høy grad av mattrygghet, høy tillit hos forbrukerne og et godt omdømme for kvalitet og smak både nasjonalt og internasjonalt. For å ivareta disse konkurransefortrinnene er næringen avhengig av et kompetent og effektivt Mattilsyn.

Aktuelt:
  1. Nyhet, Tilsyn og regelverk mattilsyn

    Tilsyn med merking av frukt, bær, grønnsaker og poteter til høsten

    Mattilsynet gjennomfører årlige kampanjer for å kontrollere at maten merkes korrekt, kalt "Merkesjekken". I år har turen kommet til frukt, bær, grønnsaker og poteter som selges til forbrukere i det norske dagligvaremarkedet. I denne artikkelen får du vite mer om hva som må være i orden når mattilsynet kommer på besøk til høsten.

  2. Nyhet, Tilsyn og regelverk mattilsyn

    Mattryggheten i Norge er unik

    Mattilsynets årsrapport for 2018 viser at Norge er i en unik posisjon sammenlignet med andre land.  Få blir syke av mat og drikkevann og dyre- og plantehelsen er god.

  3. Nyhet, Helse og kosthold, Tilsyn og regelverk mattilsyn

    Ny veileder om bruk av ernæringspåstander og helsepåstander

    Hva som er lovlig merking og markedsføring av næringsmidler er et vanskelig tema. Mattilsynet har nå kommet med en oppdatert veileder om korrekt bruk av ernæringspåstander og helsepåstander. Veilederen er først og fremst beregnet for de som produserer, importerer eller selger næringsmidler i det norske markedet.

Har du innspill eller lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: