NHO Mat og Drikke

Innhold

Statsbudsjettet 2019: Lov om god handelsskikk må ikke utsettes

Nyhet, Handel

Publisert

Handler mat i butikken

Det er ingen grunn til at Lov om god handelsskikk blir utsatt. Saken er grundig utredet tidligere og en gjennomføring i 2019 handler om prioriteringer og vilje til gjennomføring av Stortingets vedtak.

Regjeringen sier i statsbudsjettet at innføringen av Lov om god handelsskikk kan bli forsinket til etter 2019.

Regjeringen viser til formelle krav til utredningsinstruksen knyttet til nye tilsynsalternativ og innhenting av ekstern bistand som forsinkende elementer. Samtidig har regjeringen allerede satt i gang arbeidet med utredning av forbud mot prisregulering. Både Lov om god handelsskikk og utredning om prisregulering ble besluttet av Stortinget i samme Stortingsvedtak. Regjeringen har dermed ingen grunn til å utsette innføringen av Lov om god handelsskikk.

- Det er ingen grunn til at Lov om god handelsskikk blir utsatt sier administrerende direktør i NHO Mat og Drikke, Petter Haas Brubakk. Saken er grundig utredet tidligere og en gjennomføring i 2019 handler om prioriteringer og vilje til gjennomføring av Stortingets vedtak. Lov om god handelsskikk vil bidra til at nye leverandører og dagligvarekjeder/-konsepter, med nye og eller andre produkter, trer inn i markedet. Dette vil bidra til økt konkurranse i dagligvaresektoren og et bedre tilbud til forbrukerne. - Vedtaket sier at regjeringen må legge frem loven til stortingsbehandling slik at den trer i kraft i 2019, og regjeringen må forholde seg til det fortsetter Haas Brubakk.

NHO Mat og Drikkes utgangspunkt er at det skal være virksom konkurranse i hele verdikjeden for mat og drikke. Lov om god handelsskikk vil være et viktig bidrag til dette, og vil føre til økt transparens i prissettingen i dagligvareleddet, informasjonssymmetri hos aktørene i verdikjeden og konfidensialitetsregler/-klausuler som beskytter leverandørenes varemerker.

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: