Sier nei til særnorsk google-skatt

Publisert

bilde av PC og tastatur der Googles logo vises på skjermen

NHO Mat og Drikke sier nei til særnorsk google-skatt. Foto: Pexels.

NHO Mat og Drikke sier i brev til Finanskomiteen på Stortinget at selskaper med digitale inntektsmodeller ikke må få særnorske skatter, men at dette må utvikles parallelt med vår største handelspartner, EU og i OECD.

Vi mener at det er uheldig at utenlandske leverandører av digitale tjenester til norske virksomheter kan ha skaffet seg konkurransefortrinn gjennom aggressiv internasjonal skatteplanlegging. Derfor mener vi det er riktig å vurdere tiltak som kan gi en mer rettferdig konkurransesituasjon. Samtidig vil det kun være skadelig med en kortsiktig særnorsk løsning som gir usikkerhet og uforutsigbarhet for norsk næringsliv og norske arbeidsplasser. Når en slik skatt innføres så må den utformes på en måte som likebehandler globale selskaper basert i Norge med utenlandskbaserte globale selskaper. Vi er derfor enig med Finansdepartementet i at det her er viktig å finne samordnede løsninger internasjonalt, helst på EU/OECD-/G20-nivå.

- Grensehandelen som de høye særavgifter og den avgiftsfrie netthandelen inntil 350 kroner fører til viser hvor galt det går når skatter og avgifter kommer i utakt med andre land. Nye, særnorske skatter som svekker mat- og drikkenæringens internasjonale konkurransekraft må derfor unngås, sier Petter Haas Brubakk, administrerende direktør i NHO Mat og Drikke.

Her kan du lese hele NHO Mat og Drikkes brev til Finanskomiteen

Har du innspill eller lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: