Ny og forbedret grensehandelsstatistikk

Publisert

Grensehandel mat og drikke i bil

Grensehandel mat og drikke i bil. Foto: Wiki Commons

I 2022 vil Statistisk sentralbyrå (SSB) utgi en ny og forbedret grensehandelsstatistikk. NHO Mat og Drikke mener dette vil gi et bredere faglig grunnlag i arbeidet med å lage tiltak som kan motvirke grensehandelen.

Gjennom en femårig avtale mellom Nærings- og fiskeridepartementet og SSB skal SSB utvikle en ny statistikk som vil baseres på et langt større utvalg enn dagens grensehandelsundersøkelse. I følge SSB vil den nye statistikken gi tall for flere detaljer knyttet til hvilke varer nordmenn handler på sine dagsturer til utlandet.

NHO Mat og Drikke ønsker den nye statikken velkommen: - Dette er gode nyheter! Vi har store forventninger til at et forbedret og utvidet grensehandelsbarometer vil gi mer og viktig kunnskap om hvor omfattende grensehandelen er og hvordan den påvirker mat- og drikkemarkedet i Norge. Denne innsikten vil gi oss et bredere faglig grunnlag til å gjennomføre treffsikre tiltak som vil redusere grensehandelen og dermed bidra til å sikre og utvikle flere arbeidsplasser og mer verdiskaping i Norge, sier Petter Haas Brubakk, administrerende direktør i NHO Mat og Drikke.

Les mer om det nye grensehandelsbarometeret

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: