NHO Mat og Drikke

Innhold

Så mye bidrar din bedrift til samfunnet

Hvor mange elevplasser bidrar din bedrift til? Hvor mange meter vei? Nå kan du beregne samfunnsbidraget fra din bedrift.

Lokale bedrifter bidrar til fellesskapet ved å skape og bevare arbeidsplasser, og produsere varer og tjenester. De betaler selskapsskatt og arbeidsgiveravgift, og de ansatte betaler inntektsskatt. Til sammen blir alt dette bedriftenes samfunnsbidrag.

Ved hjelp av NHOs nye digitale verktøy kan du nå lett regne ut hvor mye av den norske velferden som finansieres av din bedrift. På en enkel måte illustrerer dette hvor viktig jobbskaperne i bedriftene er for at vi fortsatt skal være verdens beste land å bo i.

>> Samfunnsbidrag

Verdiskaping og velferd

NHO mener det er viktig at folk flest forstår sammenhengen mellom privat verdiskaping og offentlig velferd. Samfunnsbidraget fra din bedrift kommer oss alle til gode. Alle ønsker vi oss en god skole, et godt helsevesen og gode veier.

Uten verdiene og arbeidsplassene som skapes i norske bedrifter hadde ikke staten hatt penger til å betale for verdens beste velferdssamfunn. Norsk næringsliv har all grunn til å være stolt av sitt bidrag til at Norge i 2016 ble kåret til verdens lykkeligste land.

Jobbskaping er altså avgjørende for velferdssamfunnet. Ikke minst i årene fremover, der vi skal bli mindre avhengig av inntektene fra olje- og gassektoren, der vi blir flere eldre, der andelen utenfor arbeidslivet er stort. Da er det det viktig er at politikerne legger til rette for at små og store bedrifter kan trygge dagens arbeidsplasser og skape nye.

Fyll inn tall – og del

Dette verktøyet forklarer akkurat hva din bedrift bidrar med. Hvor mange hofteoperasjoner? Hvor mange meter asfalt? Hvor mange barnehageplasser? Hvor mange lærere kan kommunen lønne?

Bare fyll inn nøkkeldata for din bedrift, og svaret kommer automatisk. Skriv ut svaret i form av et diplom og heng det opp på veggen. Du får også muligheten til å dele resultatet i sosiale medier og slik fortelle omverdenen om din bedrifts innsats for fellesskapet.

NHOs Samfunnsbidrag viser bedriftenes direkte bidrag av skatter og avgifter. I tillegg er det mange ringvirkninger rundt en bedrift, ikke minst i lokalsamfunnet, som denne beregningen ikke viser.

Har du innspill eller lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: