Støtter tollnedsettelser for import av rødt kjøtt

Nyhet, Bærekraft og klima, Næringspolitikk

Publisert

NHO Mat og Drikke er enig med statsråd Jon Georg Dale når han ikke vil slutte med tollnedsettelser for import av rødt kjøtt. - Samtidig må Regjeringen intensivere arbeidet med å øke den norske storfeproduksjonen ut fra et klimaperspektiv, sier administrerende direktør i NHO Mat og Drikke, Petter Haas Brubakk.

Etterspørselen etter kjøtt og kjøttprodukter i forbrukermarkedet er større enn norsk storfeproduksjon. NHO Mat og Drikke har over flere år i innspill til jordbruksforhandlingene bedt om at matindustrien må ha tilgang til et tilstrekkelig volum av norske råvarer av riktig kvalitet, og til en konkurransedyktig pris.

- En situasjon med underdekning av kjøtt i det norske markedet er ikke ønskelig og reduserer verdiskapingen i næringen, sier Brubakk.

Norsk storfeproduksjon har et relativt lavere klimaavtrykk enn importert kjøtt ved at produksjonen i hovedsak skjer i kombinasjon med melkeproduksjon og at norske dyr har en spesielt god helsetilstand. Det bør derfor tilrettelegges for en økonomisk utvikling som stimulerer norsk produksjonen av storfe.

- Næringen arbeider kontinuerlig med tiltak for å redusere klimaavtrykket fra norsk kjøttproduksjon, og framover vil dette kunne bli et sentralt konkurransefortrinn for norsk matproduksjon, avslutter Petter Haas Brubakk.

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: