NHO Mat og Drikke

Innhold

Støtten til Matvett opprettholdes

Nyhet, Bærekraft og klima

Publisert

Nærbilde av gulrøtter

Foto: Irina Blok on Unsplash

Da statsbudsjettet ble lagt frem torsdag 12. oktober ble det foreslått å fjerne 1/3 av støtten til Matvett. På TV2 Nyhetskanalen 16. oktober kunne klima- og miljøminister, Vidar Helgesen, fortelle at støtten likevel opprettholdes.

Det var i forbindelse med Landbruksdepartementets forslag om å kutte all støtte til frivillige organisasjoner at Matvett og flere andre ble rammet.

Som en reaksjon på dette sa Petter Haas Brubakk, administrerende direktør i NHO Mat og Drikke, til TV2 at det er spesielt at man velger å fjerne den økonomiske støtten nesten før blekket er tørt på de matsvinnavtalene som ble inngått 26. september.

Se innslaget på TV2-nyhetene 14. oktober

Beroligende melding fra klima-og miljøministeren

16. oktober kom Klima- og miljøminister, Vidar Helgesen, med en melding som fjerner usikkerheten rundt videre støtte fra myndighetene: Støtten til Matvett opprettholdes i tråd med forpliktelsene i avtalen mellom myndighetene og næringslivet om å redusere matsvinnet i Norge med 50 prosent innen 2030.

Se innslaget på TV2 Nyhetskanalen 16. oktober

- Veldig bra og motiverende at Helgesen bekrefter at arbeidet mot matsvinn fortsatt prioriteres økonomisk, sier Haas Brubakk i en kommentar på sin Facebook-side.

Matsentralen er en av de andre aktørene som rammes dersom støtten kuttes. Det er foreløpig uklart hva som skjer med støtten til Matsentralen.

Her finner du mer informasjon om mat- og drikkenæringens arbeid med matsvinn og Matvett

Har du innspill eller lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: