Innhold

Stor oppslutning om matsvinnavtale

Nyhet, Bærekraft og klima

Publisert

26. september signerte 25 bedrifter matsvinnavtale.

Tirsdag 26. september signerte 25 medlemsbedrifter i NHO Mat og Drikke avtale med klima- og miljøminister Vidar Helgesen om reduksjon av matsvinnet i Norge.

Fem departementer og 12 bransjeorganisasjoner, deriblant NHO Mat og Drikke, inngikk i juni i år en avtale om å redusere matsvinnet i Norge med 50 prosent innen 2030

Dette er Matvett:

Matvett er næringslivets satsning på å forebygge og redusere matsvinn i verdikjeden, og eies av NHO Mat og Drikke, Dagligvareleverandørenes forening, Dagligvarehandelens Miljøforum og NHO Reiseliv. Det er Matvett som administrerer avtalen om reduksjon av matsvinn.

Les mer

Da klima- og miljøministeren inviterte bedrifter til å slutte seg til avtalen mellom myndighetene og matbransjen, meldte til sammen 40 bedrifter fra matindustrien, serveringsbransjen, primærnæringen og dagligvarehandelen seg til å signere tilslutningserklæringer. 25 av disse er medlemsbedrifter i NHO Mat og Drikke.

- Jeg er stolt av at så mange av medlemsbedriftene slutter opp om avtalen ved første anledning, og ønsker å bidra i arbeidet gjennom samarbeid og konkrete tiltak i egen virksomhet, sier administrerende direktør i NHO Mat og Drikke, Petter Haas Brubakk.

Gjennom å signere en matsvinnavtale forplikter bedriftene seg til å kartlegge og rapportere på matsvinn i egen virksomhet. De skal også gjennomføre tiltak for å redusere matsvinnet i bedriften og samarbeide om tiltak på tvers av verdikjeden. Matbransjen skal videre iverksette tiltak som kan bidra til at forbrukerne kaster mindre mat. 

Les også: Pressemeldingen fra regjeringen

Mer informasjon og flere aktuelle saker om matsvinn finner du her

Se bildene av alle medlemmene i NHO Mat og Drikke som var hos klima- og miljøministeren for å signere matsvinnavtale

Har du innspill eller lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: