God sommer - vi sees i Arendal

Nyhet

Publisert

Hengekøye i solnedgang

NHO Mat og Drikk ønsker alle en riktig god sommer! Foto: Max Andrey, Pexels.

Rett etter sommerferien kommer vi fort til et av årets høydepunkter, nemlig Arendalsuka 2022!

I år er NHO Mat og Drikke deltagende på flere ulike arrangementer under Arendalsuka. I tillegg arrangerer vi også to debatter på Mør Biffhus der den ene debatten er i samarbeid med Yara og den andre i regi av Grensehandelsalliansen. 

Forsyningssikkerhet i en urolig verden

Sted: Mør Biffhus
Dato: Mandag 15. august
Tid: 16:30 - 17:30

NHO Mat og Drikke inviterer i samarbeid med Yara, til debatt om forsyningssikkerhet i en urolig verden. Pandemien har gitt en kostnadseksplosjon på innsatsfaktorer, energi, produksjon, transport og arbeidskraft. Samtidig viser Russlands angrep på Ukraina med all tydelighet at verdikjedene for mat er sårbare ved ytre hendelser. EU er utålmodig med å gjennomføre svært ambisiøse tiltak for å øke bærekraften i matsystemene. Mange av disse tiltakene vil imidlertid kunne redusere matproduksjonen og verdiskapingen i næringen, i alle fall på kort sikt. I EU-hovedstaden Brussel, og rundt omkring i EU-landene diskuteres det nå om en bør vente med å innføre bærekrafttiltakene for å sikre matforsyning i en situasjon med krig i Europa.

Er det slik at økt bærekraft og økt matproduksjon ikke går i hop? Hvordan skal vi håndtere målkonflikter i FNs bærekraftmål om å både øke matproduksjsonen og samtidig produsere mer økologisk og klimavennlig? Du møter blant andre Svein Tore Holsether, adm. dir i Yara International, Anne Skuterud, styreleder i Felleskjøpet Agri, og stortingspolitikere fra flere partier.

Programmet finner du i sin helhet på Arendalsukas nettsider 

Grensehandel

Sted: Mør Biffhus
Dato: Torsdag 18. august
Tid: 13:00 - 14:00

Grensehandelsalliansen (NHO Service og Handel, NNN, Virke, Handel & Kontor og NHO Mat og Drikke) inviterer til debatt om hva man kan gjøre med grensehandelen.
Regjeringen skriver selv i Hurdalsplattformen at "Regjeringen vil (…) Gjennomgå grensehandelsproblematikken i lys av erfaringene fra koronapandemien og fra andre land, som Danmark, og foreslå konkrete tiltak som reduserer grensehandelen og styrker konkurransekraften til norsk næringsliv."
Grensehandelsalliansen tar debatten i Arendal. Vi har invitert Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Høyre og Fremskrittspartiet til debatt om hvordan vi skal nå regjeringens målsetting om konkrete tiltak som reduserer grensehandelen og styrker konkurransekraften til norsk næringsliv nå som pandemien ligger bak oss. Du møter også Statistisk Sentralbyrå, som vil presentere sin nye grensehandelsstatistikk, og John Wagner fra Samvirkende Købmænd i Danmark, som vil fortelle om hvordan Danmark klarte å redusere grensehandelen med Tyskland.

Programmet finner du i sin helhet på Arendalsukas nettsider

I tillegg til våre egne arrangementer, deltar NHO Mat og Drikke på flere andre arrangementer i Arendal, blant annet "NORSK MAT OG DRIKKE PÅ ALLE BORD – OGSÅ I FRAMTIDEN?" i regi av stiftelsen Norsk Mat, Bryggeri- og Drikkevareforeningen og NNN (tirsdag 16. august klokken 10:00 i Samfunnsteltet). I tillegg har medlemsbedrifter som Orkla, Tine, Nortura og Felleskjøpet egne arrangementer i løpet av uka.

Sjekk hele programmet her

NHO Mat og Drikke ønsker deg en god sommer, og vel møtt til spennende diskusjoner i Arendal!

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: