NHO Mat og Drikke

Innhold

2019 Oppsummert

Nyhet

Publisert

Petter Haas Brubakk oppsummerer året som har gått og ønsker alle en riktig god jul!

2019 ble året da bærekraft og folkehelse for alvor kom på den politiske agendaen. Norsk matproduksjon har et godt utgangspunkt. Det vet alle vi som jobber i og med næringen. Men vi har samtidig en viktig og stor jobb å sørge for at verdien av og kvalitetene ved den norske matproduksjonen blir bedre kjent, og at vi får de rammebetingelsene som skal til for at norske matprodusenter kan utvikle seg og ta viktige posisjoner i de markedene som vokser frem når samfunnet stiller nye krav både til sunnhet, bærekraft og klimafotavtrykk i de produktene som forbrukerne får i butikkhyllene.

For få dager siden kom Lov om god handelsskikk til Stortinget fra regjeringen og skal behandles i løpet av våren 2020. Det er en viktig milepæl i arbeidet for å få bedre konkurranseforhold i verdikjeden. En verdikjede som utfordres av at grensehandelen aldri har vært høyere, og nå vokser fem ganger mer enn det norske dagligvaremarkedet.

Men som samtidig kan glede seg over at 350-kroners-grensen, som har gitt oss avgiftsfri import, fra særlig Sverige, blir borte om noen få dager.

Alt i alt har 2019 vært et hektisk og morsomt arbeidsår. Mange viktige debatter ligger foran oss.

Riktig god jul!

 

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: