RNB 2018: 10 friske millioner til økning av den digitale kompetansen i arbeidslivet

Publisert

To bilder satt sammen. Ett av en pølserobot. Ett av to pølsemakerlærlinger

Pølseroboten har kommet for å bli. Hva slags kompetanse skal til for bli pølsemaker i dag? Foto: Per A. Sleipnes i KLF Media AS.

Regjeringen foreslår å øke bevilgningen med 10 millioner kroner til utvikling av fleksible videreutdanningstilbud i digital kompetanse og tilbud som støtter digitalisering.

-Dette er en god bruk av midlene, og en riktig satsning i starten av den nye kompetansereformen , sier Espen Lynghaug, spesialrådgiver kompetanse og utdanningspolitikk i NHO Mat og Drikke. Det å utvikle og ta i bruk mer effektive læremidler for å styrke teknologikompetansen er veien å gå. Det vil koste atskillig mer enn 10 millioner kroner. Vi regner derfor med at det blir en solid satsning på den digitale delen av kompetansereformen i neste statsbudsjett, sier Lynghaug.

Les også: Ingen skal gå ut på dato

Tilbudene skal utvikles i nært samarbeid med næringslivet for å dekke reelle behov, og utformes slik at de kan kombineres med tilnærmet full jobb, for eksempel gjennom inndeling i moduler, nettbasert opplæring og samlinger.

NHO Mat og Drikke er i gang med å kartlegge hvilke behov for påfyll av teknologisk kompetanse matindustrien behøver. Matindustrien er ledende innen bruk av robotisering i produksjonen, og hilser kompetansereformen velkommen.

- I samarbeid med Sjømat Norge og NNN er vi i gang med å få på plass et flerårig kompetanseprosjekt nettopp innen bruk av kompetanseheving via læringsteknologi, sier Lynghaug. Vi kan derfor gi innspill til hvordan disse midlene bør brukes best mulig.

Les også: Leder an i robotisering

Her finner du pressemeldingen fra regjeringen

Har du innspill eller lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: