NHO Mat og Drikke

Innhold

- Grønnest, renest og mest bærekraftig i verden

Nyhet, Bærekraft og klima

Publisert

Bilde fra salen der arrangementet under Arendalsuka ble avholdt.

Det var fullt hus da Matmerk, NNN og NHO Mat og Drikke inviterte til debatt om konkurransekraft for norsk mat og drikke under Arendalsuka.

Hele den norske matbransjen var samlet da Matmerk, NNN og NHO Mat og Drikke inviterte til foredrag og debatt om konkurransekraft for norsk mat og drikke under Arendalsuka 2017.

Optimisme og satsing på norsk matproduksjon, stolthet for at vi i Norge har en unikt trygg, ren og bærekraftig matproduksjon av høy kvalitet, og anerkjennelse av konkurransefortrinnene som ligger i dette var utgangspunktet for dagens agenda.

Administrerende direktør i Pej Gruppen Louise Byg Kongsholm startet med å oppdatere oss på de siste forbrukertrendene for mat, som hun oppsummerte med sunn, lokal og ren mat som kan lages enkelt i ukedagene men helst skal ta lang tid å lage i helgene.

Mat og drikke næringen er den største landbaserte næringen i Norge. - Dette gir et stort ansvar for at vi fortsetter verdiskaping og utvikler optimale råvarer til industri og forbrukere, og fortsetter å produsere god mat som gir flere arbeidsplasser, sa forbundsleder Jan-Egil Pedersen i NNN.

- Norsk mat er den grønneste, reneste og mest bærekraftige i verden. Det gir norsk mat- og drikkenæring et unikt utgangspunkt for å utvikle nye produkter, skape trygge arbeidsplasser og nye verdier, sa Petter Haas Brubakk, administrerende direktør i NHO Mat og Drikke under sitt innlegg.

Nyt Norge er en nasjonal merkeordning, administrert av Matmerk, som skal gjøre det enkelt å velge norsk mat. - Mat merket Nyt Norge inneholder også god dyrehelse, god plantehelse, strenge norske regler og støtte til norske arbeidsplasser, sier Nina Sundquist som er administrerende direktør i Matmerk.

Innovasjon, produktutvikling og konkurransekraft

Vi fikk høre bedriftsledere fortelle suksesshistorier om hvordan de gjennom nytenkning og innovasjon skaper konkurransekraft og nye forretningsmuligheter med utgangspunkt i Norske fortrinn. I tillegg til å høre Eskil Pedersen fra Nortura fortelle om hvordan de jobber med innovasjon med utgangspunkt i norske råvarer, fikk vi også møte bedriftslederne Sverre Bjørnstad fra Geno og Sverre Orm Øverland fra Den Nøgne Ø som begge eksporterer sine varer til mer enn 30 land.
Arrangementet ble avsluttet med en politikerdebatt mellom tre sentrale politikere for næringen:

  • Jon Georg Dale, landbruks- og matminister, Fremskrittspartiet
  • Geir Pollestad, stortingsrepresentant for Senterpartiet og leder av næringskomiteen
  • Odd Omland, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet og medlem av næringskomiteen

Tema for debatten var hvordan myndighetene og politikerne legger til rette for en konkurransedyktig mat- og drikkenæring.

Debatten var preget av den sterke knyttingen mat- og drikkenæringen har til primærnæringen og landbruksspørsmål, og konkurranseforholdene i matkjeden og dagligvareleddet.

Benedicte Staalesen Nilsen, politisk rådgiver i NHO, ledet oss vel gjennom debatten.

Sjekk ut album på vår Facebook-side for flere bilder fra arrangementet

Har du innspill eller lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: