Første direktør ansatt

Publisert

Tor Erik Engebretsen, direktør Dagligvaretilsynet. Foto: Medietilsynet

Tor Erik Engebretsen, direktør Dagligvaretilsynet. Foto: Medietilsynet.

Tor Erik Engebretsen er ansatt som den første direktøren i det nyopprettede Dagligvaretilsynet. NHO Mat og Drikke mener tilsynet får en viktig rolle i å veilede partene i verdikjeden til bedre og mer effektive forhandlinger.

Engebretsen ble utnevnt i statsråd fredag 29. januar, og skal lede det nyopprettede tilsynet som har fått sitt sete i Porsgrunn. Dagligvaretilsynet skal ha en utadrettet virksomhet og skal overvåke forhandlinger og veilede partene i partene i verdikjeden for mat og drikke. 

Innføring av Lov om god handelsskikk og opprettelsen av Dagligvaretilsynet har vært en viktig sak for mat- og drikkenæringen gjennom flere år. - Det er positivt og bra at direktøren for Dagligvaretilsynet nå er på plass, og vi ser frem til en god dialog på områder det er naturlig at tilsynet har kontakt med organisasjonene i næringen, sier Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke. Mat- og drikkenæringen har store forventninger til at det nye tilsynet bidrar til ryddigere forhandlinger mellom produsentene og dagligvaregrupperingene: – Det er spesielt viktig at tilsynet gjennom utadrettet og oppsøkende virksomhet veileder partene i verdikjeden til bedre og mer effektive forhandlinger, avslutter han.

Pressemelding fra Nærings- og fiskeridepartementet om utnevnelsen 

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: