NHO Mat og Drikkes kvartalsrapport Q4 2022

Publisert

Høyspentmast i tåke.

Foto: Pexels

NHO Mat og Drikkes kvartalsrapport for fjerde kvartal 2022 viser at selv om det er tegn til bedring i globale verdikjeder er det likevel usikkert hva 2023 bringer for mat- og drikkenæringen i Norge. For mat- og drikkenæringen har den brede kostnadsveksten sterkt begrenset det økonomiske handlingsrommet hos ellers sunne bedrifter.

I forordet i rapporten skriver administrerende direktør Petter Haas Brubakk følgende: - Både nasjonal og internasjonal statistikk viser redusert press på særlig transport og råvarer, men fortsatt er det stor usikkerhet om utviklingen i energikostnader, hvor lenge krigen i Ukraina vil vare, forbrukernes reaksjon på høyere priser og renter og om den generelle tilstanden i norsk og internasjonal økonomi. Likevel er en ting sikkert: Til tross for at alle må ha mat, er det utfordrende tider i vente for mat- og drikkenæringen i Norge.  

Kvartalsrapporten kan i sin helhet her eller lastes ned i PDF-formet

 

Har du innspill eller lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: