NHO Mat og Drikke

Innhold

Varsler stortingsmelding: - Studenter må bli mer relevante for arbeidslivet

Nyhet, Utdanningspolitikk

Publisert

Fire studenter med ryggsekk. Ryggen til kamera.

Med teknologiskiftet og hurtige omstillinger i arbeidslivet må det en tettere kobling til mellom UH-sektor og næringsliv. NHO Mat og Drikke hilser en stortingsmelding velkommen. Foto: Pexels

Dette skriver regjeringen i en pressemelding 6. november.

Regjeringen vil at studenter skal være bedre forberedt på det arbeidslivet som venter dem. – Studentene våre skal tilegne seg forskningsbasert og praksisrelevant kompetanse, slik at de er godt skodd for et framtidig arbeidsliv. Derfor må høyere utdanning og arbeidslivet involvere seg mer med hverandre. Altfor mange studenter mangler en klar oppfatning om hva kompetansen deres kan brukes til når de er ferdige med å studere, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V).

Mange studieprogrammer tilbyr ikke relevant arbeidserfaring i løpet av studietiden, og Nasjonalt organ for kvalitet i utdanninga (NOKUT) rapporterer at en god del studenter som har praksisperiode, ikke er fornøyd med kvaliteten på den. Derfor varsler regjeringen nå at de skal legge frem en stortingsmelding om tettere samarbeid mellom høyere utdanningsinstitusjoner og virksomhetene i arbeidslivet, med vekt på praksis.

- Med teknologiskiftet og hurtige omstillinger i arbeidslivet må det tettere kobling til mellom UH-sektor og næringsliv. NHO Mat og Drikke hilser en stortingsmelding velkommen, sier Espen Lynghaug, spesialrådgiver kompetanse og utdanningspolitikk i NHO Mat og Drikke.

Les hele pressemeldingen fra regjeringen her

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: