NHO Mat og Drikke

Innhold

Startskudd for nye læreplaner i alle yrkesfagene

Nyhet, Utdanningspolitikk

Publisert

En butikkslakter viser frem et kjøttstykke fra ferskvaredisken i en butikk

Det foregår en fagfornyelse i hele grunnutdanningen, som favner både grunnskolen, i videregående skole og opplæringen i bedrift i samtlige 200 yrkesfag som finnes i landet.

- NHO Mat og Drikkes medlemsbedrifter benytter en lang rekke av disse yrkesfagene, og vi vil følge arbeidet helt frem til de første fagarbeiderne er utdannet etter nye læreplaner, sier Espen Lynghaug, spesialrådgiver kompetanse og utdanningspolitikk.

Det er de Faglige rådene som har et særlig ansvar for å sikre at utdanningen gjennom to år på skole og to år i bedrift fører ungdommen frem til kompetente fagarbeidere. NHO Mat og Drikke har plass i tre faglige råd, Naturbruk, Restaurant- og matfag og faglig råd for Teknikk og industriell produksjon.

Mandag 15.oktober startet læreplangruppene for Vg1, altså første året på videregående skole, og arbeidet skal fortsette frem mot skolestart 2020. Deretter skal nye planer tas i bruk på Vg2 og Vg3, før de nye fagarbeiderne etter ny modell og nye planer sår opp til fag- og svenneprøven i 2014.

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: