NHO Mat og Drikke

Innhold

Samarbeidsprosjekt om teknologi og kompetanse

Nyhet, Utdanningspolitikk

Publisert

Foto: Shutterstock

Partssamarbeid om kompetanse skal gjøre ansatte i bedriftene bedre i stand til å ta i bruk ny teknologi. NHO Mat og Drikke, Sjømat Norge og NNN går sammen om et nytt kompetanseprosjekt i mat- og sjømatindustrien.

NHO Mat og Drikke i samarbeid med NNN og Sjømat Norge gjennomførte i desember 2017 et forprosjekt med arbeidstittel Industri 4.0 i norsk matindustri – samarbeid i bedriftene om å ta i bruk ny teknologi og ny kompetanse. Forprosjektet ble gjennomført som en konferanse og workshop 5. og 6. Desember 2017.

Nå planlegges et hovedprosjekt hvor bedriftene gjennom partssamarbeid, nettverksbygging og digitale møteplasser skal etablere arbeidsmetoder og tilegne seg kunnskap om å ta i bruk digitalisering og automatisering i matindustrien.

Industriell produksjon er inne i et skifte

Ny teknologi og utstyr blir billigere for hvert år og lettere tilgjengelig. I norsk matindustri, både den landbaserte og i sjømatindustrien, investeres det i moderne produksjonsutstyr.

Noen prosjekter og tiltak som forprosjektet avdekket som viktige satsningsområder, og som partene kan tenke seg å jobbe med i egen bedrift er:

  • kompetansekartlegging og kompetanseplaner med tanke på fremtidens behov, herunder ulike typer fagbrev, digital kompetanse og teknisk kompetanse.
  • utvikle en bedriftskultur som fremmer samarbeid og endringsvilje.
  • kontinuerlig forbedring/medarbeiderdrevet innovasjon som en integrert del av den daglige driften.
  • utprøving av digitale verktøy for samarbeid og kontinuerlig kompetanseutvikling i bedriften.

- Våren 2018 arbeider partene i prosjektet med prosjektbeskrivelse og finansiering, og målet er at vi i løpet av høsten kan begynne å invitere bedrifter inn i prosjektet med det formål å starte opp i 2019, sier Spesialrådgiver Espen Lynghaug i NHO Mat og Drikke.

Har du innspill eller lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: