NHO Mat og Drikke

Innhold

Nannestad VGS lager Norges beste medisterkaker

Nyhet, Jobb og utdanning

Publisert

Petter Haas Brubakk sammen med elever og lærere fra Nannestad videregående skole

Petter Haas Brubakk delte ut prisen til vinnerne av skolemesterskapet under NM i kjøttprodukter på Gamle Logen 9. november. Foto: John T. Pedersen/Kjøttbransjen

For andre året på rad gikk Nannestad videregående skole av med seieren i skolemesterskapet under NM i kjøttprodukter.

I skolemesterskapet var det medisterkaker som skulle lages og bedømmes. De innsendte medisterkakene fra skolene ble bedømt etter samme strenge kriterier og av de samme dommerne som bedømte kjøttbedriftenes julemat. Hele to skoleklasser leverte medisterkaker som oppnådde en poengsum tilsvarnede bronse i bedriftsklassen.

- Dette lover bra for rekrutteringen til bransjen, sier Petter Haas Brubakk som er svært imponert over de unge skoleelevene.

Ikke første gang

Det er ikke første gang elever fra Nannestad videregående skole gjør det bra. I fjor gikk de også av med seieren. Da ble det konkurrert i å lage de beste pølsene.

Det er et stort behov for nye lærlinger i kjøttbransjen. Derfor er NHO Mat og Drikke med og arrangerer denne konkurransen. Dette gir bransjen en fin anledning til å komme i kontakt med elevene på restaurant- og matfag landet rundt, sier Espen Lynghaug, speialrådgiver for kompetanse og utdanningspolitikk i NHO Mat og Drikke.

Dette er NM i kjøttprodukter

I 1983 inviterte kjøttbransjen for første gang til fagkonkurranse. Bransjen har omfavnet muligheten til å vise stolthet, kvalitet og bredde. Opplysningskontor, leverandører og øvrig fagmiljø bidrar sterkt i gjennomføringen og sikrer troverdighet og høyt nivå. I 1994 ble det for første gang kåret en Norgesmester.

En gratulasjon går også til de bedriftene som vant sine klasser. Medlemsbedriften Annis pølsemakeri fikk utdelt Matmerks hederspris for sitt arbeid med å fremme mangfold, kvalitet og verdiskaping i norsk matproduksjon.

Les mer om vinnere i alle kategorier og se bildene på NM i kjøttprodukters egne nettsider

Har du innspill eller lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: