NHO Mat og Drikke

Innhold

Et kompetanseløft for hele matindustrien

Nyhet, Utdanningspolitikk

Publisert

Robothånd og menneskehånd som tar hverandre i hånda.

Gjennom partssamarbeid, nettverksbygging og digitale møteplasser skal de deltagende bedriftene etablere arbeidsmetoder og tilegne seg kunnskap om å ta i bruk digitalisering og automatisering i matindustrien. Nå er vi på jakt etter bedrifter som ønsker å delta.

I erkjennelsen av at også kompetanse er lettere å løfte sammen, rekrutterer NHO Mat og Drikke medlemsbedrifter til kompetanseprosjektet Matindustrien 4.0.  Rundt 20 bedrifter vil få plass i prosjektet, og dermed få en unik mulighet til kompetansekartlegging og kompetanseheving i bedriften under kyndig veiledning, og i nettverk med andre bedrifter med samme mål.

Prosjektet starter januar 2019 og skal vare i to år.

- En satsning på kompetanse i matindustrien er helt avgjørende for å sikre konkurransekraft og omstillingsevne, sier Terje Sletnes, direktør for analyse og politikk i NHO Mat og Drikke. Vi vet at matindustrien er i teknologifront på flere områder, samtidig som 6 av 10 medlemsbedrifter melder at de har et udekket kompetansebehov. Prosjektet Matindustrien 4.0 skal bidra til å bedre denne statistikken. Nå er tiden inne for å satse på kompetanse sammen, sier han.

Tre aktivitetstyper vil inngå i prosjektet:
  1. Bedriftene vil jobbe med egne bedriftsinterne prosjekter, der samarbeidslinja i partssamarbeidet blir videreutviklet. De interne bedriftsprosjektene vil bli fulgt opp av prosjektleder.
  2. Det gjennomføres en nettverkssamling pr. år, der tillitsvalgte og ledere møtes for å diskutere egne prosjekter og utveksle erfaringer, der samarbeid og partssamarbeid vektlegges.
  3. Det gjennomføres en digital samhandlingskonferanse pr. år

Prosjektet eies av NNN, Sjømat Norge og NHO Mat og Drikke i fellesskap. Ta kontakt hvis dere vil være med, eller høre mer om prosjektet.

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: