NHO Mat og Drikke

Innhold

Bli bedre ved å lære av de beste

Nyhet, Utdanningspolitikk

Publisert

Tannhjul. Nærbilde

Innovasjon Norge lanserer en ny omstillingsmotor. Foto: Pexels

Nå kan små og mellomstore bedrifter få økt kompetanse på digitalisering og avansert produksjon.

Med finansiering fra Innovasjon Norge kan bedriften få et kompetanseløft på områder som er særlig viktige for omstilling og fornyelse.

- Norge er midt oppi teknologiskiftet, og på noen områder er matindustrien i teknologifront. Skal vi beholde denne plassen og øke innovasjonsevnen og konkurransekraften bør en lære av de som er best på sine områder, sier Espen Lynghaug i NHO Mat og Drikke. 

Den nye ordningen, Omstillingsmotoren, skal i 2018 gi minst 220 bedrifter mulighet til å oppdatere og øke sin kompetanse på teknologi og innovasjon.

NHO Mat og Drikke anbefaler bedriftene å vurdere denne nye ordningen, hvor allerede eksisterende klyngemiljøer vil åpne opp og bruke sin kunnskap og erfaring til å gi små og mellomstore bedrifter fart på omstillingsmotoren.

Innovasjon Norge har igangsatt et nytt program for å styrke bedriftenes digitale innovasjonsevne og konkurransekraft. De har valgt ut to klyngemiljøer som skal gi små og mellomstore bedrifter over hele landet bedre grunnlag for nødvendig endring og fornyelse ved kompetanseoverføring.

Digitalisering, digital transformasjon og innovasjonsevne:

Et samarbeidskonsortium bestående av Digital Norway, iKuben, Smart Innovation Norway og Kongsberg-klyngen.

Avansert produksjon (manufacturing):

SINTEF Raufoss Manufacturing på vegne av NCE Raufoss.

Les mer på Innovasjon Norges sider

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Nummeret er avmeldt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: