33 millioner til kurs og utdanninger for matindustrien

Publisert

Automasjon - mann som jobber med tekniske justeringer på et samlebånd

Bransjeprogrammet kan blant annet være med på å dekke nettbaserte tilbud innenfor automasjonsteknikk, automasjon, produksjons- og prosessteknikk. Foto: Adobe Stock Foto.

Bransjeprogrammet for mat- og drikkevareindustrien har vært en stor suksess. Tusenvis av ansatte har benyttet seg av muligheten til gratis kompetanseheving, men ennå er det mange som ikke kjenner til dette tilbudet.

I april 2020 fikk mange bransjer, deriblant mat- og drikkevareindustrien sine egne bransjeprogram for kompetanseheving. I utgangspunktet ble de nye bransjeprogrammene innført som en del av tiltakspakken mot koronakrisen.

I bransjer hvor mange ble permitterte var tanken at man skulle kunne benytte tiden til å heve sin kompetanse for å hindre utstøting fra arbeidslivet, derfor ble det også gitt mulighet til å ta utdanning mens man var på dagpenger. - I mat- og drikkeindustrien har det vært lite permitteringer, og mange bedrifter har tvert imot hatt økt omsetning. Likevel ble rundt 7000 kurs og utdanningsplasser innen 70 ulike fag og temaer fulltegnet, med en verdi på over 20 millioner kroner, sier Espen Lynghaug, spesialrådgiver utdanningspolitikk og kompetanse i NHO Mat og Drikke.

Totalt er det kjøpt inn kurs og utdanningstilbud for over 33 millioner på under ett år, og tilbudene utvikles og legges fortløpende ut for påmelding på Utdanning.no

Kompetanseheving kombinert med arbeid

Alle tilbudene er gratis, og er lagt opp slik at man kan heve sin kompetanse kombinert med arbeid. Tilbudene spenner fra korte, heldigitale kurs, kurs med oppfølging av lærer eller veileder og til komplette fagskoleutdanninger innen emner og temaer tilpasset bransjenes behov. - Selv om den gode påmeldingen viser at vi har truffet blink, er vi også opptatt av å få innspill på hva bedriftene ønsker at bransjeprogrammet skal tilby. I første omgang videreføres bransjeprogrammet i tre år, sier Lynghaug.

Du finner bransjeprogrammet for mat- og drikkevareindustrien på Kompetanse Norges nettsider 

Kurs i forbedringsarbeid

Nytt fra januar 2021 er en rekke kurs i forbedringsarbeid fra SINTEF. Disse kursene hjelper deg med å effektivisere prosesser og forbedre bedriften systematisk.

Kursene gjennomføres digitalt i kombinasjon med praktisk arbeid ute i bedrift. Temaer som dekkes er intro til Lean, 5S, operatørvedlikehold, raske omstillinger (SMED), og A3 problemløsning.

- Vi vet at mange av bedriftene i matindustrien jobber med kontinuerlig forbedring. Her har de mulighet til å få oppdatert kunnskap og kompetanse fra en av de aller fremste på området, og det helt gratis. Å satse på kompetanseheving nå vil gi gevinst i fremtiden, sier prosjektleder for FREMtid for Kompetanse, Lars Lindland. I høst kjørte SINTEF en prøverunde med kursene med svært gode tilbakemeldinger fra kursdeltakerne.

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Portrettfoto av Lynghaug

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: