Innhold

Gratis kurs og utdanningstilbud for 10 millioner klart til bruk

Nyhet, Kompetansepolitikk

Publisert

Automasjon - mann som jobber med tekniske justeringer på et samlebånd

Bransjeprogrammet kan blant annet være med på å dekke nettbaserte tilbud innenfor automasjonsteknikk, automasjon, produksjons- og prosessteknikk. Foto: Adobe Stock Foto

Regjeringen har gitt inntil 15 millioner kroner til mat- og drikkevareindustrien til kompetanseheving av de ansatte. En god del av pengene er allerede disponert, og nå finnes en rekke både korte og lengre utdanningstilbud klar for påmelding.

Norsk næringsliv er i omstilling. Ny teknologi endrer måten man jobber på, og kompetanseutvikling er avgjørende for å henge med på de raske endringene i arbeidslivet.

- Vi har lyttet til hva medlemsbedriftene har hatt av ønsker, og valgt ut kurs og utdanningstilbud i overensstemmelse med disse, sier spesialrådgiver Espen Lynghaug i NHO Mat og Drikke. Det dreier seg om alt fra lengre, formelle utdanninger med studiepoeng, til korte, rene nettbaserte kurs som tar for seg enkelttemaer. Dette er det største kompetanseløftet vi har gjennomført noensinne, og vårt håp er at bedriftene kjenner sin besøkelsestid og aktivt benytter seg av disse tilbudene slik mange allerede har gjort. Før sommeren måtte vi flerdoble noen av tilbudene grunnet stor påmelding, noe som er svært gledelig.

Lynghaug trekker frem studietilbudene prosjektledelse i praksis, en rekke sertifiseringsordninger for ulike arbeidsoppgaver, yrkesnorsk for matindustrien, grunnleggende bruk av office-programmer, instruktøropplæring samt yrkesteori til en rekke fagutdanninger som en brøkdel av det som nå ligger klart for bruk, og helt gratis.

Bransjeprogrammet er både en del av regjeringens kompetansereform, og et tiltak i koronakrisen. Medarbeidere som er permitterte får derfor ta denne utdanningen uten å miste dagpengene. Kursene er nettbaserte og kan også kombineres med full jobb. Det finnes egnede tilbud både for produksjonsarbeidere, funksjonærer og ledere.

- Det er svært gledelig at matindustrien nå har fått sitt eget bransjeprogram, sier administrerende direktør i NHO Mat og Drikke, Petter Haas Brubakk. Samtidig tar vi inn over oss at bransjeprogrammet kommer akkurat nå grunnet den alvorlige situasjonen mange bedrifter er i.

NNN, Sjømat Norge og NHO Mat og Drikke er sammen med LO og NHO ansvarlige for bransjeprogrammet, og tilbudene finner du på Kompetanse Norges nettside, hvor kurs og utdanningstilbud vil legges ut fortløpende, så følg med!

Her finner du tilbudene som finnes i bransjeprogrammet 

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: